Æblekage med marcipan og kanel

Æblekage med marcipan og kanel

Print Friendly, PDF & Email

 

Weeek end – efter en travl uge på arbejdet.

Mon ikke jeg skal forkæle familien (og mig selv) med lidt kage ?

Jeg havde rigtigt meget besvær,  med at finde ud af hvad jeg skulle bage – og det er mærkeligt, for jeg har rigtigt mange udklip i “afprøve bunden” og opskrifter  som ligger på min mobil . Snapshots af en  opskrift jeg har mødt på min vej,  men det var et  svært valg..

Valget faldt netop på sådan et snapshot fra min mobil. Jeg kan ikke huske hvorfra -men  opskriften var oprindelig på muffins. Jeg har ændret lidt – og gjort den til en kage i springform.

Vi har nemlig rigtige mange æbler og nedfaldsæbler i haven, så min samvittighed sagde mig, at det godt måtte være noget med æbler.

Jeg tror denne kage er den bedste æblekage, jeg endnu har lavet/smagt – og familien var vilde med den- så det er helt klart en der skal laves igen. Den er svampet og lækker, med en skøn smag af marcipan.

Der kan selvfølgelig serveres flødeskum til – men det er på ingen måde nødvendigt.

Æblekage med marcipan og kanel

Æblekage med marcipan og kanel

125 gram blødt smør
175 gram sukker
2 tsk vaniljesukker
2 æg
2 æbler  gerne nedfaldsæbler
80 gram marcipan
240 gram mel
2 tsk bagepulver
1 tsk natron
3 dl. Yoghurt naturel,  A38 eller creme fraish
1 tsk.. mandelessens ( kan udelades)

Topping – kanelsukker:

3 tsk. kanel
2 spsk sukker

Pisk smør, sukker og vanilje godt sammen  ca. 5 minutter.

Tilsæt æggene et ad gangen, og pisk godt efter hvert æg

Skræl og riv æblerne på den grove side af rivejernet ( skær evt.dårlige pletter fra.)  Riv marcipanen på den grove side. Bland de revne æbler og marcipanen sammen og rør det i dejen.

Tilsæt mandelessen ( jeg synes tit marcipan mister smagen, når den bliver bagt – derfor tilsætter jeg mandelessens)

Tilsæt yoghurt og rør dejen ensartet,

Bland  mel,  bagepulver og natron sammen og vend det i dejen  med  en dejskraber.

Beklæd en 24 cm springform med bagepapir i bunden og smør siderne med smør.

Hæld dejen i formen og drys med kanelsukker. Bag kagen ved 175 grader varmluft i ca. 35 minutter,

 

 

Summary
recipe image
Æblekage med marcipan og kanel
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 4 Review(s)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *