guleroddsboller

Bløde gulerodsboller


Warning: preg_match() [function.preg-match]: Compilation failed: invalid range in character class at offset 4 in /var/www/landmandsliv.dk/public_html/wp-content/plugins/pinterest-pin-it-button/includes/simple_html_dom.php on line 1364

Warning: preg_match() [function.preg-match]: Compilation failed: invalid range in character class at offset 4 in /var/www/landmandsliv.dk/public_html/wp-content/plugins/pinterest-pin-it-button/includes/simple_html_dom.php on line 1364

Warning: preg_match_all() [function.preg-match-all]: Compilation failed: invalid range in character class at offset 4 in /var/www/landmandsliv.dk/public_html/wp-content/plugins/pinterest-pin-it-button/includes/simple_html_dom.php on line 684

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/landmandsliv.dk/public_html/wp-content/plugins/pinterest-pin-it-button/includes/simple_html_dom.php on line 691

Warning: preg_match_all() [function.preg-match-all]: Compilation failed: invalid range in character class at offset 4 in /var/www/landmandsliv.dk/public_html/wp-content/plugins/pinterest-pin-it-button/includes/simple_html_dom.php on line 684

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/landmandsliv.dk/public_html/wp-content/plugins/pinterest-pin-it-button/includes/simple_html_dom.php on line 691
Print Friendly, PDF & Email

 

Fredagshygge på jobbet.
I vores afdeling skiftes vi til at tage fredagsmorgenmad med. Det er altid en hyggelig måde at ønske hinanden god weekend på.

Idag var det min tur, og jeg havde derfor bagt gulerodsboller. Dejlige store bløde boller, som jeg ved mine kollegaer holder af.

Opskriften har fulgt mig en del år. Jeg mener den er fra “Den store bagedag”  I får den som jeg har rettet den til.

bløde gulerodsboller
guleroddsboller
nybagt gulerodsbolle

Bløde gulerodsboller, 20 store boller

2 pk gær / tørgær
5 dl lunt  mælk
2 æg
1 dl olie
1 kg hvedemel
1 spsk sukker
1 tsk salt
ca 300 – 400 gram revet gulerod
evt. 100 gram solsikkekerner

Til pensling: 1 æg og 2 spsk vand, pisket sammen

Rør gæren ud i den lune mælk. Tilsæt sukker

Rør salt ud i melet. og bland sammen med gæren. Nu skal der æltes eller røres, har du en røremaskine, kan den med fordel overtage ,

Bland æg, olie og revet gulerod i.

Ælt gerne i 5-10 minutter til dejen er blød og smidig. Er den ikke blød og smidig, så til sæt et par spsk vand ad gangen til den er blød og smidig.

Lad dejen hæve til dobbelt størrelse ( ca 30 – 45 minutter)

Form 20 boller. Lad dem efterhæve i ca 20 minutter og bag dem ved  180 grader varmluft i ca 13-15 minutter.

 

 

 

 

Summary
recipe image
Bløde gulerodsboller
Cook Time
Average Rating
41star1star1star1stargray Based on 11 Review(s)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *