bløde kanelsnegle

Bløde kanelsnegle


Warning: preg_match() [function.preg-match]: Compilation failed: invalid range in character class at offset 4 in /var/www/landmandsliv.dk/public_html/wp-content/plugins/pinterest-pin-it-button/includes/simple_html_dom.php on line 1364

Warning: preg_match() [function.preg-match]: Compilation failed: invalid range in character class at offset 4 in /var/www/landmandsliv.dk/public_html/wp-content/plugins/pinterest-pin-it-button/includes/simple_html_dom.php on line 1364

Warning: preg_match_all() [function.preg-match-all]: Compilation failed: invalid range in character class at offset 4 in /var/www/landmandsliv.dk/public_html/wp-content/plugins/pinterest-pin-it-button/includes/simple_html_dom.php on line 684

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/landmandsliv.dk/public_html/wp-content/plugins/pinterest-pin-it-button/includes/simple_html_dom.php on line 691

Warning: preg_match_all() [function.preg-match-all]: Compilation failed: invalid range in character class at offset 4 in /var/www/landmandsliv.dk/public_html/wp-content/plugins/pinterest-pin-it-button/includes/simple_html_dom.php on line 684

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/landmandsliv.dk/public_html/wp-content/plugins/pinterest-pin-it-button/includes/simple_html_dom.php on line 691
Print Friendly, PDF & Email

 

Denne opskrift på kanelsnegle,  er helt tilbage fra  folkeskolen.  Det hed  hjemmekunst – dengang.

Den er brugt den rigtigt mange gange siden, og dejen kan både bruges til horn og kanelsnegle.

Jeg besluttede at bruge samme teknik med “bageenzym/ daggammelt brød, som jeg altid gør, når jeg bager brød, og der virker det super godt – brødet holder sig lækkert, blødt og nybagt i mange dage.

Ideen med at bruge en skive daggammelt brød i bageprocessen er fra madprogrammet Bitz og Frisk på DR1, hvor de undersøgte, hvorfor bagerbrød holder sig lækker og hjemmebagt brød godt kan blive lidt kedeligt, dagen efter. Du kan se programmet HER

Hvis du endnu ikke har prøvet det – så kan jeg varmt anbefale det. Brød /kager med gær,  forbliver bløde og lækre i flere dage.

bløde kanelsnegle

Bløde kanelsnegle, 12 stk.

1/2 pakke gær eller 1/2 pose tørgær
1,5 dl  mælk ca. 37 grader varm
3-4 dl mel
75 gram smør
1/2 tsk. salt
1 spsk sukker
1 æg
1 skive daggammelt brød uden skorpe

Remonce:
100 gram blødt smør
4 spsk sukker
4 tsk. kanel

Æg til pensling

Rør gær/tørgær ud i den lune mælk.
Tilsæt de øvrige ingredienser og lad køkkenmaskine klare  æltningen.
Skær skorpen af brødskiven.
Bræk brødet i mindre stykker og kom det i dejen.
Lad røremaskinen ælte i 5-10 minuter, til dejen er lækker og smidig..

Mens dejen hæver,   laves remoncen.

Rør det bløde smør med sukker og kanel.

Rul dejen ud i et rektangel. Smør remoncen på.

Rul dejen sammen til en pølse,

Skær pølsen i 12 stykker. Sæt sneglene på en bageplade beklædt med bagepapir.

Lad sneglene efterhæve i ca. 30 minutter.

Varm ovnen på til 225 grader varmluft

Pensel med sammenpisket æg.  Sæt bagepladen i ovnen og dæmp varmen  til 175 grader varmluft og bag kagerne i  ca. 13 minutter.

Jeg pyntede sneglene med kakaoglasur med lidt rom i.

Summary
recipe image
Bløde kanelsnegle
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *