blommemarmelade med æble og kanel

Blommemarmelade med æbler og kanel

Print Friendly, PDF & Email

 

Der har været stille på bloggen her i weekenden, men med både en 50 års fødselsdag lørdag og en 60 års fødselsdag søndag, så er det ikke mange timer, der har været til rådighed, og så er man jo ikke 17 år mere..

Så idag har jeg taget en fridag, åh hver er den kærkommen. Jeg skal lave absout INGENTING,  eller kun det jeg gider,  og bare nyde at jeg ikke skal noget.

Men en lille opskrift på årstidens overflod skal i da have. Den anden dag lavede jeg blommemarmelade med æbler og kanel. Den er så lækker.

Jeg kommer altid æbler i blommemarmeladen, og det kan sagtens være nedfaldsæbler. Hvis der er brune eller råd pletter, skal de selvfølgelig skæres fra.

Men hvis ikke der kommer æbler i blommemarmeladen, synes vi at den bliver for stærk og kraftig i smagen.

Denne opskrift har jeg brugt flere gange, og hemmeligheden bag denne marmelade er, at der kommer lidt kanel i, og det løfter marmeladen flere niveauer højere op.

Blommemarmelade med æbler og kanel

ca 2 kilo blommer
3 dl vand
ca. 500 gram æblebåde,  skrællede
ca. 300 -500  gram sukker
1/2 øko citron ( med skal og saft)
1 spsk. kanel
2 spsk. Melatin + 2 spsk. sukker

Atamon eller spiritus til at skylle de rene og skoldede glas i.

Find 4-5 rene glas med låg. Sæt dem i en bradepande. Kog en kedelfuld vand, og hæld det kogende vand i glassene og over lågene.

Lad dem stå i ca. 5 minutter – hæld vandet ud.

blommemarmelade med æble og kanel

Hæld 1 tsk. Atamon i hvert glas, sæt lågene på og ryst . Hæld Atamon ud igen.

Nu er glassene skoldede og behandlet med Atamon for at bekæmpe evt. urenheder, så der ikke går mug i marmeladen – det ville da være ærgerligt.

Skyl blommerne, halver dem og fjern stenen – tjek for orm 🙂

Skræl æblerne, fjern kernehus og del dem i mindre stykker/både.

Kom frugten i en stor gryde sammen med vand og den 1/2 citron, og lad det langsomt komme op på kogepunktet.

blommemarmelade med æble og kanel

Lad det blidt simre / koge , indtil  blommerne er kogte ud. Vi kan godt lidt hvis der er lidt tilbage af æblerne, at de ikke er kogt fuldstændigt ud, men igen det er en smagssag, så hvis du ikke ønsker at der skal være lidt kogte æblestykker , så koger du bare marmeladen lidt længere tid.

Nu skal der kanel og sukker i, og her er det vigtig ikke at hælde al sukker i på en gang, for der er så mange forskellige blommer og æbler, og nogle er utroligt søde og andre rævesure. Så smag dig endelig frem.

Kog marmeladen i 2 minutter, så sukkeret kan opløses.

Bland de 2 spsk. sukker med Melatin. Tag gryden af og hæld Melatin/sukker blandingen i. Rør til blandingen er opløst.

Kog yderligere 2 minutter. Skum marmeladen, og smag på den en ekstra gang.

blommemarmelade med æble og kanel

 

Hæld marmeladen på glassene. Fyld dem helt op, sæt låget på og stram det godt. Nu kommer det vigtigste…

Vend glasset på hoved i 10 sekunder.

Dette gør for det første, at hele glasset nu med sikkerhed er skoldet med den kogende marmelade, og når marmeladen køler af, lyder det et højt “klik” hvor luften suges ud og låget trækkes ned i glasset. Når du åbner et glas, så klikker glasset, ligesom når du købet et i supermarkedet, som tegn på at det ikke har været åbnet før. Det er en garanti for god og lang holdbarhed.

Summary
recipe image
Blommemarmelade med æble og kanel
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
3.51star1star1star1stargray Based on 5 Review(s)

En tanke om "Blommemarmelade med æbler og kanel"

  1. Vedr. Blommemarmelade med æbler og kanel:
    Det er vel nok en fornøjelse at arbejde med en så omhyggelig udformet opskrift – især når man som jeg ikke gør det så ofte
    Mange tak for det !!!
    Super dejlig marmelade!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *