Brombærmazarin

Brombærmazarin

Print Friendly, PDF & Email

Vi har høstet så mange brombær i år.  Der ligger adskillelige poser i fryseren og venter på, at blive lavet til dejlig marmelade.

Men der er stadig mange brombær, nu blev der plukket til en dejlig brombærmazarin. hvor de syrlige bær, understøtter den søde marcipan.

Jeg tog udgangspunkt i denne lækre  æble/brombærtærte fra Hjemmet. De kalder den for en tærte, men vil sige mazarin, da den er fuld af lækker marcipan.

Jeg skriver den som jeg lavede den.

 

Brombærmazarin

Tærtedej:
225 g hvedemel
75 g flormelis
125 g koldt smør
½ sammenpisket æg

Mazarinmasse:
200 g marcipan
200 g sukker
200 g smør
4 æg
50 g hvedemel
50 g hakkede mandler
1spsk mandelessens-

Topping:
600 g brombær, skyllede og afdryppede.
Florsukker til at sigte over.

Brombærmazarin    Brombærmazarin

Det er super nemt at lave dejen i foodprocessoren.
Bland mel og flormelis og hak det sammen med det kolde smør til en grynet masse,
Tilsæt sammenpisket æg og saml hurtigt dejen.

Pak den ind og lad den hvile i køleskab mindst 1 time.

Mazarinmasse:
Rør marcipan, sukker og smør godt sammen – igen, brug foodprocessoren, hvis du har en.

Tilsæt æggene et ad gangen og vend derefter mel og mandler og mandelessens  i.

Jeg kommer altid mandelessens i når jeg bager med marcipan, da marcipan altid bliver lidt neutral når den bliver bagt.

Rul dejen ud i ½ cm’s tykkelse og læg den i en tærteform (24-26 cm). Prik den med en gaffel.

Forbag tærtebunden ved 175 grader i ca. 10 minutter

Fordel mazarinmassen på tærtebunden og læg brombær ovenpå. Tryk dem lidt ned i mazarinen.

Brombærmazarin

Bag tærten ca. 35-40 minutter.

Når kagen er afkølet, sigtes florsukker over.
Server tærten lun eller afkølet med cremefraiche, flødeskum eller vaniljeis.

brombærmazarin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *