brownie

Brownie med chokolade

Print Friendly, PDF & Email

 

En lille søndagskage – en  brownie.
En kraftig chokoladekage, som man kun spiser 1 stykke af, så er chokoldetrangen mættet.

Den egner sig også som dessert med en kugle vaniljeis og nogle friske jordbær.

Du får opskriften, som jeg lavede den:

brownie brownie brownie

Brownie med chokolade

125 gram smør
200 gram god mørk chokolade
1 tsk. instant kaffepulver
3 æg
125 gram sukker
100 gram brun farin
2 tsk. vanilje extrakt
125 gram hvedemel
1 tsk bagepulver

Pynt;
1 håndfuld mandler, fint hakkede.
Bræk chokoladen i mindre stykker og kom den sammen med smør i en glasskål. Giv den 30 sekunder i mikroovnen, til smørret er smeltet.
Rør  til chokoladen er smeltet. Tilæt instantkaffepulveret i den varme chokolade – rør til kaffen er opløst.
Sæt til side, til afkøling

Pisk æg, sukker, farin og vaniljeextrakt let og luftigt.

Tilsæt den afkølede smør/chokolade/kaffe blanding

Rør bagepulveret ud i melet, og tilsæt det til dejen. Rør kun lige nok til at dejen er ensartet.

Fordel dejen i en form  ca 22 x22 cm med bagepapir.

Drys med fint hakkede mandler.

Bag kagen ved 175 grader,  ikke varmluft,  i ca 25 -30 minutter.  Kagen må endelig ikke overbages og  må gerne være fugtig i midten.

Glasur:
50 gram blødt smør
1 spsk. kakao
ca. 200 gram florsukker
ca. 3 spsk. færdiglavet kaffe

Rør smør, kakao og florsukker sammen og tilsæt en spsk. kaffe ad gangen, indtil glasurer er tyk, blank og uden klumper.
Fordel glasuren over den afkølede kage.

Så er der kage.
Nyd den med en god kop kaffe eller som dessert med is og frugter.

brownie

 

 

 

Summary
recipe image
Brownie med chokolade
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *