Cheesecake med brombær og hvid chokolade

Cheesecake med brombær og hvid chokolade

Print Friendly, PDF & Email

 

Tænk engang, at en kop kaffe og lidt zapperi på tv’et, kan føre til den lækreste, fløjelsbløde cheesecake.

Let og enkelt at lave, da hverken bund eller fyld skal bages.

Jeg kom helt tilfældigt forbi programmet “Fionas himmelske kager”, og hun lavede en lækker cheesecake med brombær og hvid chokolade.

Jeg høstede rigtigt mange brombær i efteråret, og flødeost, hvid chokolade, og fløde er på lager.  Så den ville jeg lave.

Hurra for TV2 Play – så kunne jeg starte programmet forfra og få skrevet opskriften ned.

Jeg ændrede i opskriften, for jeg havde ikke noget mascapone, så I får opskriften som jeg lavede den.

Cheesecake med brombær og hvid chokolade

Cheesecake med brombær og hvid chokolade

Bund:
250 gram Digestive kiks – knust
100 gram smeltet smør

Fyld:
250 gram hvid chokolade
250 gram flødeost
250 gram creme fraiche 9%
2,5 dl piskefløde pisket til blødt flødeskum
Korn fra en vaniljestang
50 gram florsukker

Gele:
400 gram brombær
100 gram sukker
1 spsk vaniljesukker
3 dl vand
Den tomme vanilje stang
1 spsk citronsaft
6 blade husblas

evt. lidt hvide chokolade spåner til pynt på toppen.

Rør de fint knuste Digestive kiks med det smeltede smør.

Beklæd  bunden af en 24 cm springform med bagepapir.
Vend bunden af springformen “omvendt”, så der ikke er nogen kant. Det gør det meget lettere, senere at flytte kagen over på en fint serveringsfad.
Pres kiksene ud i bunden. Sæt bunden i køleskabet, mens fyldet laves.

Smelt den hvide chokolade over vandbad. Vandet i gryden må ikke røre glasskålen. Smelt over lav varme – undlad at røre for meget i det.

Når chokolade er smeltet – tages glasskålen af varmen. Lad det afkøle lidt.

I en skål røres flødeost, creme fraiche, vanilje og florsukker sammen. Flæk vaniljestænger og skrab kornene ud . Rør dem i osteblandingen.
Pisk fløden til skum. Vend et par spsk flødeskum i chokoladen, og resten i ostebladingen .
Vend derefter chokoladen op i ostebladingen.

Smag på fyldet – mums det er  godt.

Fordel osteblandingen over bunden – glat overfladen med en kniv. Nyd synet af de 1000 vis af vaniljekorn – det er smukt

Sæt kagen på køl et par timer – inden geleen hældes på.

Gele topping:

Læg husblasen i blød.

Kog brombær, vanilje, tomme vaniljestang, vand og  citronsaft.

Blend evt. brombær grøden inden den hældes op i en sigte, mas det igennem sigten.  Det der ligger tilbage i sigten smides ud..

Kom saften tilbage i gryden og smag til.  Jeg synes ikke, det skal være for sødt. Den hvide chokolade i cheesecakes er sød, så jeg holder geléen lidt til den friske side.

Smag til.

Varm saften op til lige inden kogepunktet. Tag gryden af  varmen og lad  den svale lidt af ca. 5 minutter. Knug vandet af husblasen og læg det i den lune brombærsaft – rør til husblasen er opløst.

Lad brombær geléen afkøle helt, inden den forsigtigt fordeles over den kolde kage. Jeg brugte 2 skeer, en skefuld med saft, som jeg hælder ned over den anden ske. Det gør jeg for ikke at saften skal lave huller i kagen.

Sæt kagen på køl,  gerne natten over.

Jeg tager altid kager ud af køleskabet  mindst 1/2 time før servering , Hvis kagen er iskold, kommer smagen ikke helt frem

Skær langs springformen med en varm paletkniv.
Fjern springformen og placer kagen på serveringsfadet.

Det er helt sikkert en kage der skal laves igen – Uh den var god..

Cheesecake med brombær og hvid chokolade

 

 

Summary
recipe image
Cheesecake med brombær og hvid chokolade
Average Rating
4.51star1star1star1star1star Based on 5 Review(s)

4 tanker om “Cheesecake med brombær og hvid chokolade”

    1. Hej Jannie.

      Nu er det et stykke tid siden og den ligger ikke på TV2 Play mere – men som jeg husker det, så øgede jeg ostemængden og tilsatte creme fraish .
      Den er god – og jeg har lavet den flere gange. Kh Pia

  1. Jeg har lavet denne cheesecake flere gange, og den er bare mums! Men jeg har altså bare serveret den på bunden af springformen, for hvordan hulan får man den flyttet over på et kagefad? Er der et trick til det?

    1. Hej Jette – tak for kommentaren…

      Jeg gør 3 forskellige ting – som gør det let at flytte kagen over på fadet.
      1. Jeg vender bunden i springformen omvendt – så der ikke er nogen kant, som den færdige kage skal udover – giver det mening ?
      2. Lægger bagepapir i bunden af springformen
      3. Bruger en løs bund fra en tærteform med løs bund – den løse bund presser jeg lige få forsigtigt ind mellem kagebunden og bagepapiret – det er ikke svært. og wupti, så er kagen på den løse bund og lige til at køre af på det fine kagefad…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *