cupcakes med æblemos

Cupcakes med æblemos og kanel

Print Friendly, PDF & Email

 

Idag, da jeg kom hjem fra arbejde, duftede hele huset af noget “dejligt” noget med vanilje.

Manden havde hentet dejlige solmodne og sprøde  Filippa æbler fra træet i skellet. Et stort og kraftigt træ, som jeg tror har sået sig selv.

Det står inde midt i skellet, mellem grøft og mark,  ind mod naboen, og det bærer altid de bedste æbler. Hvilken herlighed, og manden havde skrællet en hel grydefuld, så der både er til grød, mos og måske og fryseren til dejlig æblekage på en kold vinterdag.

Så var det jeg fik lyst til at bage lidt muffins/cupcakes, også selvom det ikke er fredag…Men, jeg bagte ikke i sidste weekend, for vi var stort set ikke hjemme hele weekenden.

Det blev til dejlige bløde, luftige og saftige cupcakes med æblemos, kanel og surmælksprodukt. På toppen fik de dejligsmør/ostecreme med et lille drys kanel. Det kan ikke gå helt galt.

Du får opskriften som jeg lavede dem.

cupcakes med æblemos

Cupcakes med æblemos og kanel

100 gram smør, stuetemperatur
175 gram sukker
2 æg fra fritgående høns
1 tsk vaniljesukker
2 dl æblemos, sødet / hjemmelavet eller fra glas
250 gram mel
1 tsk. natron
2 tsk bagepulver
2 tsk. kanel
3 dl yoghurt / ymer eller andet surmælksprodukt

Topping:
50 gram blødt smør
200 gram flødeost, naturel
220 gram florsukker

1/4 tsk kanel, drysset igennem en sigte, Kun ganske lidt på hver kage ellers kan man ikke spise det.

Dejen:
Rør smør og sukker sammen, tilsæt æggene 1 ad gangen. Rør godt efter hvert æg.

Bland de tørre ingredienser sammen og rør dem i dejen sammen med æblemosen og yoghurten.

cupcakes med æblemos

Fordel dejen i papirsforme ca. 16 stk. og bag dem ved 175 grader varmluft i ca. 14 minutter.

cupcakes med æblemos

Når kagerne er helt afkølede kan de pyntes med lækker topping.

Pisk smør, flødeost og florsukker sammen til en ensartet luftig masse.

cupcakes med æblemos

 

Kom toppingen i en sprøjtepose og dekorer kagerne.

Tag ganske lidt kanel, og drys det igennem en lille sigte. Kom kun ganske lidt på hver kage, ellers bliver smagen for kraftig

De blev rigtig lækre, og selvom man ikke præcis kan smage selve den lækre mos, så er den med til at give en skøn konsistens på kagen.

Summary
recipe image
cupcakes med æblemos og kanel
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
41star1star1star1stargray Based on 6 Review(s)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *