Dagens lækre salat med perlebyg, rosenkål m.m.

Dagens lækre salat med perlebyg, rosenkål m.m.

Print Friendly, PDF & Email

 

Salat skal der til  – og ikke kun fordi det er januar – og kalorieregnskabet trænger til at køle lidt af.

Nej, jeg mener det, når jeg siger ” dagens lækre salat”  Hvis det så også samtidigt er nemt og hurtigt – så er det lige mig.

Jeg har investeret i en minihakker fra Lidl til kr. 79, som både kan hakke isterninger til drink, og diverse grøntsager. Det har gjort den daglige salat så nemt, at der ikke er nogen undskyldning.

Dagens salat, bliver lavet med det grøntsagsskuffen indeholder – og i dag blev det til  rosenkål, grønkål, avokado, perlebyg, granatæble,  springløg,  citronsaft og akaciehonning, hvidløgssalt og friskkværnet peber.

Vi ved jo alle, at det er vigtigt med salat – men der er jo ikke noget der  er sundt – før det ligger i maven.  Med det vil jeg sige, at der er ikke nok det er sundt – det skal også være indbydende.

Derfor sørger jeg altid for, at der er kontraster i salatskålen. Når der er så meget grønt, så kommer jeg enten en rød peberfrugt, en gulerod eller de skønne perler fra granatæblet . Prøv det, det er et smukt syn – og meget indbydende.

Dagens lækre salat med perlebyg, rosenkål m.m.

Dagens lækre salat med perlebyg, rosenkål m.m.

Det siger sig selv, at når det er, hvad der er i køleskabet, så er mængeangivelse overflødig – men jeg brugte:

6 rosenkål – fjern det nederste af stokken, og det yderste grove blad

3 grønkålsblade – skyllede – pluk grøntkålen af, og smid midter ribben ud.

1 springløg / forårsløg . Fjern roden og evt. tørre dækblade.

Disse 3 ting fik minihakkeren lov til at findele, inden de kom i salatskålen.
Jeg gav det lidt akaciehonning, hvidløgssalt og peber.

Jeg synes det er vigtigt, at ikke alt er lige findelt – der skal også være noget at tygge på.

Og de kommer her:
1 moden avokado.  Halver avokadoen, fjern stenen og med en spiseske kan kødet nemt løsnes. Hak kødet i grove stykker. Pres lidt citron over eller brug den gule (auto) citron fra flaske, eller bliver avokadokødet brunt.

1 dl. perlebyg – koges i saltet vand i ca 15 minutter – afkøles i koldt vand

1/2 granatæble Bank med en ske – og de små perler springer ned i salat skålen.

Så er det bare at mikse  det rundt – så er der serveret. Velbekomme

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *