dm i brunkager

DM i brunkager – de bedste brunkager

Print Friendly

 

Den opskrift vi laver brunkager efter vandt DM i småkager i 1998 i kategorien “brunkager” og  Politiken Julelivs brunkagetest i 2007

Opskriften stammer fra Lis Byrdals bog “Små Fester – glade gæster fra 1964

Dommernes kommentarer var bl.a.

“God autentisk brunkage, Fast konsistens og børnevenlig i smagen”

“En næsten helt rigtig brunkageoplevelse. Mangler kun pommeransskal”

Det med pomeransskal /sukat eller syltet appelsin skal,   var bondemanden enig i – så det har vi kommet i så længe vi har bagt dem. Nu er jeg ikke normalt tilhænger af sukat eller pomeransskal, men når først småkagen er skåret tyndt ud – så fornemmes det ikke, men giver bare en god appelsinsmag.

Du får den gode opskrift på de bedste brunkager, som vandt DM.

De bedste brunkager

500 gram margarine
250 gram sukker
500 gram sirup
125 gram smuttede og grofthakkede mandler
7 gram nelliker
25 gram kanel
35 gram kardemomme
15 gram potaske opløst i lidt varmt vand
1 kilo mel
2 pakker syltet appelsinskal
Revet skal af 1 øko appelsin

Margarine, melis og sirup opvarmes langsomt til kogepunktet. Gryden flyttes fra varmen og krydderier, mandler, syltet appelsin og revet appelsin  samt potaske røres i.

Når det er blevet lunkent, røres melet i . Når dejen er svalet af, formes den til lange pølser.

Pak pølserne enkeltvis i folie eller film, og læg dem i fryseren.

Tag pølserne direkte fra fryseren og skær dem i papirtynde skiver ( eller så tyndt du kan – jo tyndere, jo sprødere)
Bages øverst i ovnen ved 170 grader (jeg bruger varmluft) i 5-6 minutter.

Når kagerne er kølet helt af, lægges de i kagedåser.

Det smarte er, at man kan lave en eller to pølser – og gemme resten til en anden dag, så er der altid nybagte småkager.

I den gamle opskrift står der at kagerne er bedst 1 uge efter de er bagt? Jeg har ikke bemærket nogen forskel.

Summary
De bedste brunkager
Cook Time
Average Rating
5 Based on 1 Review(s)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *