doughnut muffins

Doughnut muffins

Print Friendly, PDF & Email

 

Jeg faldt over denne opskrift på Bake or bread. En opskrift på dougnut muffins. Det lød spændende og måtte afprøves.

En lækker muffin der har fyld af marmelade med et drys på toppen af kanel og sukker.

Doughnut muffins – 14 stk.

220 gram mel
150 gram sukker
2 tsk bagepulver
1 tsk natron
1 nip salt
2 tsk. vaniljesukker
1 dl yoghurt, tykmælk ellerlignende
1 dl mælk
1/2 dl olie
1 stort æg
Marmelade

Til toppen:
Sukker
1/2 tsk kanel
3 spsk smeltet smør

I en skål blandes de tørre ingredienser, mel, sukker, bagepulver, natron og salt, vaniljesukker – sæt til side.

I en anden skål blandes yoghurt,  mælk, olie, æg .

Tilsæt melblandingen, og rør kun lige til dejen er ensartet.
Hvis dejen overpiskes, aktiveres gluten i melet, og din muffins bliver som en bolle, istedet for en luftig muffin.

Fordel dejen i muffinsformene. Gør plads i dejen og læg en god tsk marmelade i hver muffin.

doughnut muffins

Bages i ca. 14 minutter ved 180 grader. Tjek med en kødnål om de er bagte.

Når kagerne er afkølede, smelt smørret og pensel hver muffin med lidt smør, og drys kanelsukker blandinger over.
Hæld det overskydende kanelsukker af.

doughnut muffins

Opskriften på doughnut muffins er nem, og med ingredienser du sikkert allerede har i skabet.

Om du gider tage din røremaskine eller elpisker frem eller du foretrækker at røre dejen med ske eller piskeris – er fuldstændig lige meget.

Dejen skal kun lige røres sammen for at få denne luftige muffin.

God fornøjelse.

Summary
recipe image
Doughut muffins
Preparation Time
Cook Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *