dovne småkager

Dovne småkager

Print Friendly, PDF & Email

 

Dovne småkager eller småkager for den dovne.

Og hvad går det så ud på spørger du sikkert? I alt sin enkelthed,  at få dejlige lækre og smagfulde småkager uden at trille,  forme,  udstikke eller udrulle noget som helst,

Dejen skal selvfølgelig laves, men herefter skal den kun fordeles i klatter i en bradepande. Hvid og brun dej og så er det i ovnen. Dejen smelter sammen og efter afkøling, skæres de i mundrettestyker – slut.

Jeg læste om dem på Bake or Breaks hjemmeside, men jeg skriver opskriften som jeg lavede dem:

Dovne småkager

Dovne småkager, ca 50 stk.

325 gram mel
1 tsk bagepulver

225 gram smør, stuetemperatur
200 gram sukker
100 gram farin
2 æg
2 tsk vaniljeekstrakt
75 gram hakkede nødder / fx. paranødder
100 gram god mørk chokolade ( fx, Toms ekstra 80%) smeltet

Skål 1: Bland mel, bagepulver og hakkede nødder – sæt til side.

Skål 2: Pisk det bløde smør med sukker og farin. Tilsæt æggene et ad gangen. Pisk godt efter hvert æg. Tilsæt vanilje ekstrakten.

Tilsæt melet, og rør dejen ensartet uden klumper.

Del dejen i 2 og til sæt den smeltede chokoladen i den ene halvdel.

Dovne småkager    Dovne småkager

Beklæd 2 bradepander med bagepapir og fordel først den hvide dej og derefter den brune dej i klatter.

Dovne småkager   Dovne småkager

Bag kagerne ved 175 grader varmluft i ca 15 minutter.

Lad kagerne afkøle i yderligere 15 minutter inden du skærer dem ud med et skarp kniv.

dovne småkager

Alt i alt en god småkage. Dejlig smør og chokoladesmag: Nødderne giver både  en lækker smag og lidt at tygge på.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *