Fasaner i karrysovs

Fasaner i karry med vilde ris


Warning: preg_match() [function.preg-match]: Compilation failed: invalid range in character class at offset 4 in /var/www/landmandsliv.dk/public_html/wp-content/plugins/pinterest-pin-it-button/includes/simple_html_dom.php on line 1364

Warning: preg_match() [function.preg-match]: Compilation failed: invalid range in character class at offset 4 in /var/www/landmandsliv.dk/public_html/wp-content/plugins/pinterest-pin-it-button/includes/simple_html_dom.php on line 1364

Warning: preg_match() [function.preg-match]: Compilation failed: invalid range in character class at offset 4 in /var/www/landmandsliv.dk/public_html/wp-content/plugins/pinterest-pin-it-button/includes/simple_html_dom.php on line 1364

Warning: preg_match_all() [function.preg-match-all]: Compilation failed: invalid range in character class at offset 4 in /var/www/landmandsliv.dk/public_html/wp-content/plugins/pinterest-pin-it-button/includes/simple_html_dom.php on line 684

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/landmandsliv.dk/public_html/wp-content/plugins/pinterest-pin-it-button/includes/simple_html_dom.php on line 691

Warning: preg_match_all() [function.preg-match-all]: Compilation failed: invalid range in character class at offset 4 in /var/www/landmandsliv.dk/public_html/wp-content/plugins/pinterest-pin-it-button/includes/simple_html_dom.php on line 684

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/landmandsliv.dk/public_html/wp-content/plugins/pinterest-pin-it-button/includes/simple_html_dom.php on line 691
Print Friendly, PDF & Email

Er du så heldig at have et par fasaner i fryseren, kan du lave denne lækre ret.

I stedet for kylling i karry – lavede jeg fasaner i karry. Det er en skøn ret.

Ved at koge fasanerne hele, og derefter pille kødet af, bevare kødet sin saftighed. Det er en ret der er strøget ind på familiens top 10 liste.

Endnu en fordel, er at retten passer sig selv. Når først fasanerne er kommet i kog, sammen med gulerøder, laurbærblade, salt og peber, kan du trygt forlade dem og lave noget andet.

Fasaner i karry, 4 personer.

2 hele, rensede fasaner
4 skrællede gulerøder, skåret i skiver
1 – 2 løg
5 laurbærblade
Salt og friskkværnet peber

Læg fasanerne i en stor gryde med grøntsager, salt, peber og laurbærblade. Hæld koldt vand på, til fasanerne er dækket.
Varm op til kogepunktet og skru derefter ned, så retten småkoger.

Lad fasanerne simre i ca 1,5 time, mærk efter om kødet er mørt. Jeg vendte fasanerne efter 3 kvarter.

Fasaner i karrysovs
Fasaner i karrysovs
Fasaner i karrysovs

Pil eller skær kødet fra fasanerne,

Hæld suppen igennem en sigte, for at fange urenheder.

Så er der sovsen. Jeg synes der hører en opbagt sovs til. Det er ikke så tit vi får det, men det passer sig godt til denne ret. Men alternativet er at jævne suppen  med mælk og maizena og tilsætte karry selvfølgelig,  istedet for den opbagte – du bestemmer selv, alt efter hvor fedtforskrækket du er.

Karrysovs:

50 gram smør
1 spsk karry
2spsk mel
Suppe fra fasanerne
1- 2 del mælk
evt. 1 knivspids chilli
salt og friskkværnet peber

Hæld karryen i gryden og varm det kraftigt op. Tilsæt smørret og lad det smelte.
Tag gryden af varmen og tilsæt melet og rør det glat.
Til sæt et par del suppe og rør igen til det er ensartet.

Sæt gryden på varmen og rør igen. Tilsæt mælk og rør.
Tilsæt mere suppe, indtil sovsen har den rette tykkelse.

Smag til med salt og peber. Lad sovsen  småsimre det giver karryen kraft og mere smag.

Lige inden servering, hældes fasan kødet i sovsen. Smag sovsen til, tilsæt evt. chillien. Bland kødet i sovsen og varm retten op på kogepunktet.

Jeg serverede vilde ris til – skønt og smagfuldt

fasaner i karrysovs-001

Summary
recipe image
Fasaner i karry med vilde ris
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *