Fedtebrød, lækre sprøde og super nemme.

Print Friendly, PDF & Email

 

 

104

En af julens absolut bedste småkager.  Det er sjovt at afprøve en opskrift, der så suser lige ind på familiens “Top 10 hitliste” over ynglingssmåkager, og en ting er sikkert – de kan sagtens laves, selvom det ikke længere er jul.

Jeg har før hørt om fedtebrød, men altid troet, at der så var svinefedt i opskriften…Waaaadr.

Jeg kan kun sige, hvis ikke du ikke allerede kender fedtebrød, så..PRØV DEM.

Jeg blev inspireret af bloggen – bagenørden , og måtte bare afprøve opskriften, der er så nem, at den kan huskes i hovedet, og bages hvor end du er.

Sprøde lækre fedtebrød med romglasur


400 gram blødt smør
200 gram sukker
200 gram kokosmel
400 gram mel
1 tsk hjortetaksalt ( gør småkagerne sprøde)

Bland alle ingredienserne sammen, det gøres let med hænderne.

Dejen deles i 3, og hver del formes til  en pølse i bagepladens længde. Tryk dem flade med fingrene

097

Bag kagerne ved 175 grader varmluft i ca 8 – 10 minutter. Ikke 2 ovne er ens, så hold øje – de skal være lysebrune og lækre.

Lækker romglasur:
8 dl flormelis
ca 8 tsk romessens
Lidt kogende vand efter behov

Rør flormelis og romessens sammen. Glasuren skal være blank og sej.  Smag til – skal der mere romessens i? Tilsæt evt. lidt kogende vand, til den opnår den passende konsistens.

Så snart kagerne kommer ud af ovnen, fordeles glasuren over stængerne, og med en skarp kniv, skæres stængerne ud i passende mundrette stykker.

Find din smukkeste kagedåse, og læg de helt afkølede kager i. Husk et stk.køkkenrulle i bunden. Det suger evt. fugt, og holder kagerne sprøde til sidste bid.

Jeg er spændt på at høre din mening, er de også et hit hos dig?

4 tanker om "Fedtebrød, lækre sprøde og super nemme."

  1. Vil lave dem igen på fredag. 14 dage siden jeg lavede dem sidst, de forsvandt i kagedåsen. 😄
    Min mand Lars er helt pjattet med dem.
    Tror det vil være en småkage, der vil blive lavet året rundt, de er super smagfulde og så nemme at lave.
    Jeg pyntede lidt med farvet kokosmel. (Rødt i anledning af julen)

    1. Hej Pia – tak for din kommentar.

      Jeg er så enig. De er så lette at lave og stærkt vanedannende, og kan spises hele året. Og ingredienserne er noget man tit har hjemme, så ingen indkøb, hvis bagetrangen pludselig melder sig.

      Jeg tror jeg snart skal lave dem igen..

  2. Ikke for nået men jeg har en gamle opskrift hvor man bruger svinefedt og de er ret godt.
    Tro det er tanken men det var sådanne min mormor lavet dem. Du skulle prøve før du synse andet. Bruger svinefedt og laver fedt til julefrokosten af resten.
    Du må gerne få min og prøve.
    Derefter kan skrive waaadr. til det.
    Hilsen Lone

    1. Hej…Har for mange år siden prøvet med svinefedt… Det røg lige ned til hønsene… Føj det smagte klamt..

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *