hjemmelavede flødeboller

Flødeboller, lækre hjemmelavede

Print Friendly, PDF & Email

En fridag. En dag alene, sønnike har lånt mors bil, så  det sætter sine begrænsninger, ingen indkøb eller shopping.

Nu skal alt jo ikke gå op i rengøring og tøjvask, så hvad er det man går og tænker, at man aldrig når eller får gjort i dagligdagen?

Aha. Det sidste års tid, har jeg haft lyst til at prøve at lave flødeboller. Jeg har læst rigtigt mange opskrifter om det, men aldrig fået taget springet.  Det er de.  der er dagens agenda.

Jeg brugte opskriften fra Kvalimad,  han har også en god video som du kan se her.

Jeg startede med at lave de lækre bunde som består at en Tuiles – en slags plesken småkage, let, sprød og meget delikat.

Tuiles bunde:

100 gram flormelis
100 gram smør, smeltet
2 æg (100 gram)
100 gram mel

Alle ingredienserne blandes sammen. Dejen skal ikke piskes, kun røres sammen. Brug en teske og sæt klatter på bagepladen. Klatterne skal ikke smøres ud – de flyder ud når de bages.
Flødebolle bunde

Bag kagerne ved 180 grader i ca 5-8 minutter, de skal være lyse med en gylden sprød kant.
Tuiles bund til flødeboller

Af denne portion dej til bunde fik jeg ca 10 stk mere end jeg skal bruge til flødebollerne, men de kan spises med eller uden chokolade som en lille småkage.

Flødeboller ca 18 stk

½ dl vand
2 tsk citronsaft
150 gram sukker
75 gram glucose / glykose sirup eller druesukker
½ stang vanillekorn
100 gram æggehvide, pasteuriserede (4 hvider fra æg i størrelse M/L)

Overtræk:
400 gram mørk chokolade, 70%

Kom vand, citronsaft, sukker (inkl glucosesukkeret) og vanillekorn i en gryde.
Kog det uden låg indtil det har en temperatur på 117 grader. (brug et præcist stegetermometer)
Pisk æggehviderne stive med 1 spsk sukker.
Hæld langsomt siruppen i æggehviderne imens der piskes hele tiden. (En røremaskine er en meget god idé her.)
Pisk videre i ca. 8 minutter inddtil det er en fast tæt masse, der holder formen.

Gør bundene klar imens.
Fyld den piskede æggehvidemasse i en sprøjtepose med en stjerne tylle.
Sprøjt æggehvidemassen i en høj spiral/top på bundene.
hjemmelavet flødebolle skum

Lad dem hvile  et par timer ved stuetemperatur.

Smelt chokoladen i et vandbad. Eller endnu bedre, temperer den.

Hæld chokoladen over flødebollerne imens du holder ved bunden. Sørg for at chokoladen dækker helt.
Sæt dem til afdrypning på en kølerist. Lad dem afkøle ved stuetemperatur.
Flyt dem over på en bradepande med bagepapir efter de er dryppet af.
Min temperering var ikke lige god på alle bollerne. Nogle blev flotte og blanke og andre matte. Temperering af chokolade er lidt en videnskab, men fat  mod.Det driller rigtig mange, også mere prof end dig og mig.
hjemmelavede flødeboller

De færdige flødeboller opbevares i en lufttæt beholder i køleskabet, og kan sikkert holde sig i mange dag. Men jeg lover dig – de er væk inden.

 

Summary
recipe image
Hjemmelavede flødeboller
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *