franskbrød med havregryn

Franskbrød med havregryn

Print Friendly, PDF & Email

 

Dette franskbrød har jeg lavet i mange år. Det er en opskrift jeg selv har komponeret, og det er sjovt, at man bliver ved med at gå tilbage til en sikkert opskrift.

Jeg plejer bare at lave dejen på slump, sådan “lidt af det” uden at måle af, men du skal have muligheden for at lave brødet, så den anden dag da jeg bagte det, måtte jeg måle af.

Det vigtigste med dette brød og alle andre gærdeje og brød er, at dejen skal være smidig, blød og lækker når den sættes til hævning.

Er den ikke det, så må man tilsætte lidt mere væske eller mel, alt efter om den er for tør eller for klistret.

Dette franskbrød med havregryn bliver til et stort brød a la formbrød, da det bages i en stor rugbrødsform

Franskbrød med havregryn, 1 stk.

50 gram gær / 1 pose tørgær
1 dl lunt vand
3 dl havregryn + 3 dl vand

3 dl kærnemælk
1/2 dl olie
1 spsk salt
1 spsk sukker
ca 600 -650 gram hvedemel
evt. 75 gram solsikkekerner

Æg + 2 spsk. vand til pensling og sesamfrø til at drysse på.

I en glasskål røres vand og havregryn. Giv det et opkog i mikroovnen, så det bliver til havregrød, Tilsæt kærnemælk – sæt til side og afkøl

I røremaskinens skål  røres gær/tørgær ud i det lune vand.

Tilsæt mel, salt og sukker og rør.

Når havregrøden er afkølet, røres den i dejen sammen  med olie og solsikkekerner.

Rør / ælt i ca 10 minutter. Dejen skal være blød og smidig.

Sæt til hævning til dobbelt størrels – ca 1 time

Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og slå luften ud af dejen og form  et brød, som  lægges   i en rugbrødsform med bagepapir.

franskbrød med havregryn

Lad brødet hæve  til dobbelt størrelse ca 15 minutter.

franskbrød med havregryn

Lav forsigtigt 3-4 rids i brødet med en skarp kniv. Pensel det med sammenpisket æg /vand og drys med sesamfrø .

Bages ved 200 grader i 40 minutter – sæt evt. termometer i brødet, det skal vise ca 97-98 grader.

Lækkert blødt brød med en saftig krumme, der holder sig til sidste skive.

Summary
recipe image
Franskbrød med havregryn
Cook Time
Total Time
Average Rating
31star1star1stargraygray Based on 19 Review(s)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *