torskefileter i ovn

Torsk, gratineret i ovnen

Print Friendly, PDF & Email

 

Fiskedag, og jeg har købt torskefileter. Hvad skal vi lave med dem?

Jeg  kan huske noget af en opskrift jeg engang læste i en gammel kogebog på gratineret torsk – dejlig nem mad der passer sig selv i ovnen.

Graniteret torsk, 4 personer

1 kilo torskefileter
3-5  gulerøder, skåret i tynde stave
100 gram champignoner, rensede,  skåret i skiver
Paprika, tørret hvidløg, salt og friskkværnet peber

Enten kan du købe en brik færdig bechamelsovs eller lave den selv – det er ikke svært.

Sovs:

50 gram smør
3 spsk mel
4-5 del mælk
ca 50 gram revet ost
Muskatnød, salt og friskkværnet peber
3 spsk rasp

Start med sovsen. Smelt smørret i en gryde, tag gryden af varmen mens melet tilsættes.
Rør indtil der ikke er klumper. Sæt gryden tilbage på varmen og tilsæt mælk til soven har en tilpas konsistens. Den må gerne være lidt til den tykke side, da fisken afgiver  væske  under bagningen, og gør sovsen tyndere.

berchamelsaus til torsken
grana padano til berchamelsovsen
berchamelsovs til torskefileterne

Tilsæt en god ost. Smag til med muskatnød, salt og peber.

Rengør, snit og rist champignongerne.

Dæk bunden i et ildfast fad med bechamelsovs, og læg fileterne i, de skal ligge i et lag. Giv fileterne et drys paprika, tørret hvidløg , salt og peber.

Fordel champignonger og snittede gulerødder over fisken.

Fordel resten af sovsen over fileterne. Drys med rasp. Bag fisken 30 minutter ved 190 grader

torskefileter i ovn
torskefileter i ovn
torskefileter i ovn

Jeg satte kartofler i ovnen sammen med fisken – dejligt nemt.

Jeg kan kun sige at det var en dejlig oplevelse, og ikke sidste gang vi har spist gratineret torsk.

Summary
recipe image
Torsk, gratineret i ovnen
Average Rating
41star1star1star1stargray Based on 5 Review(s)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *