græskarpure

Hjemmelavet græskar puré

Print Friendly, PDF & Email

 

Jeg lovede jer i går, opskriften på nem græskar puré.

Se, hvis nu vi havde boet i USA, så havde man bare lige købt en dåse pumpkin puree eller en dåse pie filling i den nærmeste supermarked, men sådan er det jo ikke her i DK.

For det første, så er der mange af os, der går op i, og finder det sjovt, at prøve at lave tingene fra bunden af, og ikke mindst slippe for alle de E nr. der tit hører med til at få det fabriksfremstillet.

For det andet, så synes jeg ikke, at dåserne er til at finde i butikkerne – måske hvis man kommer til stor byen og i specialforretninger – eller hvis der er tema uger i der større kæde butikker.

Men det gør ikke så meget, jeg har en god og nem opskrift på den lækreste, cremede græskar puré.

 

græskarpure

Græskar puré

1 Hokkaido græskar

Tænd ovnen på 175 grader varmluft

Læg bagepapir på en bageplade.

Skær bund og top af græskarret.

Halver græskarret. Del igen i kvarte.

Fjern kerner og trevler. Gem kernerne i en skål -de kan ristes i ovnen med olie og salt og blive til dejlig sund snack.

græskarpure

 

Læg de rensede græskar stykker på bagepladen med skrællen opad.

Bages i ovnen ca. 30 minutter. Stik en skarp kniv i dem – de skal være helt bløde – så er de færdige.

græskarpure4

Pil skrællen af, det gøre let med fingrene, når græskarret er let afkølet.

Den kan enten mose græskarstykkerne med en gaffel, kartoffelmoser eller komme stykkerne i en blender.

Wupti – nu har du den lækreste, bløde og cremede græskar puré til kager, supper, brød osv.

græskarpure

 

Summary
recipe image
Hjemmelavet græskar pure
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
4.51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *