Pizza på grill

Hjemmelavet pizza på grillen

Print Friendly, PDF & Email

 

Min mand er ikke vild med pizza!
Derfor har børnene og jeg altid hentet pizzaer når “far” var til møde, julefrokost, generalforsamling osv.

I dag var farmand på firmatur, og godt nok er børnene stort set rejst hjemmefra – men hvorfor bryde en tradition- aftensmaden var oplagt.

En tanke blev født.  Skulle jeg  prøve med hjemmelavet pizza på grillen?  Vi har lige investeret i en  Weber gasgrill, og en pizza bagesten kan jeg også fremtrylle?  Det blev jeg nød til at prøve – og jeg havde hele verden for mig selv og mit pizza projekt – bare så hyggeligt.

Nu havde jeg ikke købt ind og planlagt pizza, så den skulle laves af det der var i køleskab og fryser.

Man har jo meget mere end man aner. Jeg kunne både fremtrylle skinke, ost, champignonger, bacon  og meget mere. Det skulle nok række.

Jeg brugte min gode gamle pizzaopskrift til bundene. Det er en all round opskrift. Samme opskrift jeg tidligere har bagt hvidløgsbrød / flutes  af, og faktisk kan den også bruges til pizzasnegle, horn, boller osv. Den er så nem, og taknemmelig at arbejde med.

Bundene på pizzaerne blev så lækre, tynde, sprøde og delikate.

Min store søn og svigerdatter kom forbi, netop som jeg havde taget pizza nr. 3 af grillen, og ville meget gerne smage. Jeg tror aldrig jeg har hørt så mange “uhm” og ” ej hvor er det godt” og ” bunden er jo lige som pizzamandens”  som min svigerdatter udbrød, mens hun kørte pizza indenbords.

De blev godkendt.

Pizza, 3 stk.

450 gram hvedemel / Tippo 00 eller halvt af hver.
1 pak gær/ tørgær
3 1/4 dl lunt vand
1,5 tsk. salt
1 tsk. sukker
2 spsk. olie

Rør gær/tørgær ud i det lune vand.
Tilsæt olie.
Rør salt og sukker i melet og rør det ud i gæren.

Bruger du røremaskine, lad den gerne røre i 10 minutter.

Pizza på grill  Pizza på grill Pizza på grill

Dejen skal være blød, rar og elastisk, er den ikke det, må du tilføre enten et par skefulde mel eller vand – alt efter hvad den mangler.

Lad dejen hæve i ca. 30 minutter – til dobbelt størrelse.
Jeg sætter min skål ind i mikroovnen, og lader lyset være tændt. Den lille varmeforskel gør at dejen hæver hurtigt og ensartet.

Jeg havde klippet 3 stk. bagepapir så de passede til  pizzastenen.

Efter hævning,  Del dejen i 3 stykker.
Drys mel på bagepapiret.Tryk lidt af luften ud af dejen, og form dejen til en rund pizza bund. Jeg gjorde det ved at dreje dejen rundt med venstre hånd mens jeg pressede den flad med højre hånd. Her er det vigtigt at der er mel nok på bagepapiret, så dejen ikke sidder fast – men holdes i bevægelse. Alternativ – brug en kagerulle.

Pizza på grill  Pizza på grill  Pizza på grill

Bunden blev smurt med vores ynglings pizzasovs, og så var der eller frit slag med fyldet. Jeg brugte bagepapiret til at trække pizzaen over på et stort forskærerbræt, så den var nem at transportere ud til grillen.

Pizzastenen blev placeret på grillen og fik lov at varme stille og rolig med op i de høje temperaturer, og blive rigtig godt varm, mens pizzaen efterhævede.

Det var super nemt, at trække pizzaen over på den hede bagesten, og bagefter, da den var færdig, over på forskærebrættet igen.

Det er ikke sidste gang jeg har lavet pizza på grillen – det var en ubetinget succes – vi blev mætte og glade.

I får lige et billede af bunden -fra bunden af 🙂

Pizza på grill  Pizza på grill

Summary
recipe image
Hjemmelavet pizza på grillen
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *