Hummingbird kage

Hummingbird kage a la Jamie Oliver

Print Friendly, PDF & Email

 

Jeg blev inspireret den anden dag. Jeg så Jamie Oliver lave en “Hummingbird ” kage – altså en Kolibri  kage – original opskrift er her.

Hvorfor den hedder sådan, aner jeg ikke – men den så lækker, nem og anderledes ud – altså måtte jeg  prøve at lave den.

Jeg reducerede i sukker og olie, for kagen  indeholder bananer og ananas der er søde og iceing creme med florsukker.

Jeg tilførte også lidt jordbærkompot, for at give den lidt friskhed, midt i al sødmen.

Det er en rigtig lækker kage. God nybagt, men absolut også lækker dagen efter.

Jeg skriver opskriften som jeg lavede dem.

Hummingbird kage

Hummingbird kage a la Jamie Oliver

2 dl. olie
1 dl. ymer eller andet surmælksprodukt
1 tsk kanel
1 tsk vaniljesukker
1/4 tsk. salt
200 gram sukker
350 gram hvedemel
2 tsk bagepulver
1 tsk natron
3 modne bananer, mosede
1 lille dåse ananas ( 227 gram – drænet vægt 136 gram), groft hakket
2 æg
50 gram mandler, groft hakket

Icing creme:

300 gram florsukker
100 gram flødeost naturel
75 gram blødt smør
Skallen af en øko lime eller citron, groft revet
Saften af 1/2 øko lime eller citron

Jordbærkompot:

200 gram jordbær (gerne fra frost)
1 dl. vand
1 tsk vaniljesukker
2 tsk. Maizena + 2 spsk. vand til at røre jævningen ud med
smag til med sukker – hold kompotten til den syrelige side, for at opveje den søde icing creme.

Kagen:
Sigt mel, natron, bagepulver, kanel og vaniljesukker i en skål. Tilsæt sukker og salt

Skræl bananerne – mos dem og kom den i en ny skål sammen med de grofthakkede ananas stykker.

Tilsæt olie, ymer og æg til bananblandingen og rør sammen.

Fold bananblandingen i de tørre ingredienser.

Til sidst foldes de hakkede mandler i dejen.

Del dejen i 2 smurte forme / fx springforme (24 cm)

Bag kagerne ved 180 grader varmluft i ca.35 minutter – tjek med en kødnål og de er bagte.

Mens kagerne afkøler laves jordbærkompotten.

Kom jordbær og vand i en gryde og kog til jordbærerne er møre. Tilsæt vaniljesukker og smag kompotten til med sukker – hold kompotten til den friske side.

Rør Maizena ud i lidt vand og rør det i den kogende jordbærkompot. Giv kompotten et opkog og lad den derefter afkøle helt.

Imens laves icing cremen.

Rør florsukker og smør sammen.

Tilsæt flødeost og revet citron/lime skal. Tilsæt saften og rør til cremen er sej og blank.

Læg den ene kage i bunden af din springform, og læg 1/2 delen af icing cremen rundt i de yderste 5-6 cm.

Læg den afkølede jordbærkompot i midten.

Læg kage nr. 2 ovenpå og kom resten af icing cremen på toppen.

Pynt med hakkede nødder eller ribsgele.

Mums en lækker kage. Ikke sidste gang den er på bordet – den blev godt modtaget

.Hummingbird kage

Summary
recipe image
Hummingbird kage
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
2.51star1star1stargraygray Based on 2 Review(s)

2 tanker om “Hummingbird kage a la Jamie Oliver”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *