intervalstegt rib eye

Intervalstegt Rib eye

Print Friendly

 

Intervalstegning – hvorfor har jeg ikke opdaget det noget før? Det er den ultimative stegemetode, for super mørt, saftigt og lækkert lyserødt okse / kalvekød.

Jeg har prøvet at intervalstege culotte – som blev super mør og utrolig lækker at spise. Så denne gang ville jeg prøve, at langtidsstege et stykke rib eye.

Jeg kunne ikke finde nogen opskrift på intervalstegt Rib eye? Men mon ikke det fungere, ligesom med culotten?

Det lyder måske besværligt at intervalstege – men det synes jeg faktisk ikke det er. Den lille ekstra arbejdsindsats betaler sig mange gange tilbage – i form af lækkert, saftigt og ultra mørt kød.

Jeg Intervalsteger mens jeg alligevel er i køkkenet og laver salat og andet tilbehør.

Intervalstegt Rib eye

Ca. 1,5 kilo Rib Eye
Knust hvidløg
Salt og friskkværnet peber
2 dl. vand

Tag stegen ud af køleskabet 1 time før den skal bruges – kødet har godt af, at have stuetemperatur når det skal steges.

Varm ovnen op til 175 grader varmluft.
Dub stegen tør med køkkenrulle – og krydr godt med salt, peber og hvidløg.
Kom steget i et ildfastfad med 2 dl. vand i bunden. Dette gør jeg for at få noget lækkert at lave sovs af senere.

Intervalstegning:

*Sæt kødet i den 175 grader varme ovn – og stil uret på 10 minutter

* Når uret ringer, tages stegen ud. Stegen  skal bare stå på køkkenbordet og hvile – og skal IKKE dækkes til.    Sæt uret på 10 minutter.
*Efter 10 minutters hvile – sættes steget ind i ovnen igen – sæt uret på 10 minutter.

*Efter 10 minutters stegning – skal stegen igen ud at stå på køkkenbordet og hvile – og skal IKKE dækkes til.

* Efter de sidste 10 minutters hvile – sættes stegetermometeret ind midt i stegen. Stegen skal nu have lov at steget indtil termometeret viser 55 grader ( rosa)

* Herefter skal steget ud og stå på køkken bordet. Pak stegen ind i 3-4 lag staniol og et stort rent håndklæde. Lad stegen hvile i minimum 45 minutter men gerne 1 time.

Efter den lange hviletid har du nu en ultra mør og saftig steg – og når du skærer kødet ud, kan du se, at den har samme fine lyserøde farve hele stegen igennem – fra kant til midte.

 

 

 

Summary
Intervalstegt Rib eye
Average Rating
3 Based on 5 Review(s)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *