jægerens andefrikadeller

Jægerens andefrikadeller

Print Friendly, PDF & Email

Der er en del  vildandebryster i fryseren, så det var tid til at få spist nogle af dem.

jægerens andefrikadeller

Idag fandt jeg den gode gamle Kenwood kødhakker frem, og sammen med røget bacon, blev brysterne malet til dejligt mørkerødt fars.

jægerens andefrikadeller

At komme røget bacon i farsen, er jo fordi selve andebrysterne er uden nogen former for fedt, så frikadellerne ville blive en trist fornøjelse, hvis ikke der tilsættes en eller anden form for fedt.

Sammen med løg, hvidløg, krydderier blev det til de lækreste andefrikadeller.

jægerens andefrikadeller

Saftige indeni og sprød skorpe udenpå. Det er ikke sidste gang der er lavet jægerens andefrikadeller – og bedst af alt, så er der deller til overs, så de kan nyde til frokost, på et stykke rugbrød..

jægerens andefrikadeller

Jægerens andefrikadeller

800 gram rengjorte andebryster
1 stk. røget bacon ca. 300 gram – uden svær og ben
2 spsk hvedemel med top
2 spsk havregryn med top  (giver en sprød skorpe)
2 æg
ca. 1 – 2 dl mælk
1 spsk salt og friskkværnet peber
2 hakkede løg
2 hakkede fed hvidløg

Margarine og olie til at stege i.

Andebrysterne og røget bacon males til fars. Det skal igennem kødhakkeren 2 gange eller synes jeg de er for groft i teksturen.

Kom farsen i en skål og tilsæt de øvrige ingredienser. Rør farsen til den er ensartet.

Lad farsen hvile i 5 minutter og tilsæt evt. mere mælk, hvis den er for fast.

Form frikadellerne og steg dem i halv flydende margarine og halv olie til de er gyldne, sprøde og færdige.

Jeg serverede en lækker kartoffelmos til og salat af grønkål, rosenkål, gulerødder, avokado, rosiner, lidt flydende honning, salt og peber.

 

Summary
recipe image
jægerens andefrikadeller
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
41star1star1star1stargray Based on 2 Review(s)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *