Jægerens vildandebryster

Print Friendly, PDF & Email

En pose med noget meget rødt kød blev hevet op af fryseren den anden  morgen!  Beskeden til manden / jægeren “Tjek lige hvad det er jeg har taget op!”

Da jeg kom hjem fra arbejde fik jeg beskeden ” Det er vildandbryster”

Hmm, tænke tænke, hvad kan man få ud at det?

Du får opskriften, hvis du skulle komme i nærheden af vildandebryster, ellers kan du bruge kyllingebryster eller kyllinge inderfileter.

1 bryst pr. person
1 pakke bacon, skåret i 1 x1 cm stykker.
1 pakke champignonger, rensede og skåret i skiver
Salt og friskkværnet peber
Lidt enebær
Et drys paprika
2 Lauerbærblade
1 spsk vildfond – jeg havde den fra Oscar.
3 dl. vand
Karolines madlavningsfløde – den magre

Jeg skar bryster i  en cm tykke strimler og brunede dem af. Samme tur fik bacon og champignoner.

jægerens andebryster

Tilsæt krydderierne, fond og vand. skrue ned for varmen.

Det der er alfa – omega når det drejer sig om vildkød, som ofte er meget magert kød, er ikke at knald stege kødet. Når først kødet er brunet skal det simre ved lav varme – kun lige småstege. Så bliver det skønt mørt og meget lækkert. Og ved at det er så fedtfattigt, så kan man give den lidt gas med lidt madlavningsfløde.

Retten fik lov at småstege i ca 15 minutter, så tilsatte jeg madlavningsfløden og lod det komme på kogepunktet. Min sovs var lidt tynd, ja nærmest en “sauce” så jeg jævnede med lidt Maizena rørt ud i lidt mælk. Herefter tilsatte jeg til farve til sovsen – men det er jo valgtfrit.

Det blev en absolut positiv oplevelse, det var mørt,  saftigt og meget smagfuldt.

Jeg serverede kinakål med blomkålsris og almindelige ris.

jægerens vild andebryster i flødesovs

 

Summary
recipe image
jægerens vildandebryster
Average Rating
31star1star1stargraygray Based on 11 Review(s)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *