sprøde jødekager

Jødekager i januar

Print Friendly

Kan man bage jødekager i januar?

Det gjorde jeg ihvertfald. Ingredienserne i jødekager, har jo ikke så meget med jul at gøre – det er jo bare en kage med kanel og sukker på. Vi kunne jo bare vælge at kalde dem “kanelkager” så var der ingen der ville løfte øjenbrynet resten af året.

Her i huset, er det faktisk en af julens ynglingssmåkager,   sprød, sød og med en lækker eftersmag af kanel.

Nu var det mest af nød, at jeg bagte kagerne. I december havde jeg bagt en portion jødekager, der forsvandt som dug for solen.

Jeg lavede derfor en ny og større portion dej. Af tidsnød og fordi  lageret af forskellige andre småkager blev lidt for stort,  fik jeg aldrig bagt af den sidste dej. For at den ikke skulle gå til spilde, ja så bagte jeg altså de sidste jødekager i januar.

Jeg var lidt spændt på hvad familien ville sige- men ingen stillede spørgsmål – men konstaterede bare : Yeeeeh, jødekager.

Opskriften er fra en gammel reklameavis.

I får den nemme men absolut lækre opskrift – det er aldrig for tidligt med en god juleopskrift.

Sprøde jødekager

400 gram smør
500 gram mel
170 gram sukker
1 tsk. hjortetaksalt

1 sammenpisket æg til pensling
kanel og sukker og evt. hakkede mandler

Kom hjortetaksalt i melet og smuldr derefter smøret i melet.

Tilsæt sukker og saml dejen hurtigt. Dejen skal samlet med hænderne, da det er varmen fra hænderne der får dejen til at samles.

Læg dejen koldt i ca. En time ( eller frys den ned  til du får tid til at bage kagerne)

Udrul dejen og udstik kagerne med fx. et vandglas i passende størrelse.

Pensel kagerne med sammenpisket æg og drys med kanelsukker og evt. mandler.

Bag kagerne ved 180 grader varmluft, midt i ovnen i ca. 8-10 minutter.

Lad kagerne køle af et par minutter på bagepladen, inden de flyttes over på en bagerist.

når kagerne er helt afkølede, kommes de en  (jule)kagedåse.

 

 

Summary
sprøde jødekager
Preparation Time
Cook Time
Average Rating
5 Based on 1 Review(s)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *