Jordbær med koldskål

Jordbær med koldskål

Print Friendly, PDF & Email

 

Jordbær, jordbær, jordbær.. Findes der noget bedre tegn på  dansk sommer end danske solmodne jordbær? Måske er de endda hentet i din egen have.

ikke hvis du spørger mig. Vi har den sidste uge,  hver dag kunne plukke  en skålfuld lækre, søde jordbær. Hvor er vi heldige.

Hvis vi ser bort fra jordbær med vaniljeis, så er vores favorit – jordbær med koldskål – mums.

Her kan jeg sagtens bruge en god færdiglavet koldskål, hvis det skal gå stærkt – der er så mange supergode på markedet – mit kriterie er, at de ikke må smage af citron. Nej, det skal  smage af vanilje.

Men det er også super nemt at lave den selv – eller få sine børn til at koldskål.

Jordbær med koldskål

I min barndom lavede vi altid koldskålen selv, og i opskriften var der altid æg – men det er ikke nødvendigt at bruge æg, du får både en opskrift med og uden æg

Hjemmelavet koldskål uden æg
ca 4 spsk sukker
1 liter kærnemælk
kornene fra en 1/2 vaniljestang
1 tsk vaniljesukker
evt. saften fra 1 citron

Bland sukker, vaniljekorn og vaniljesukker og pisk kærnemælken i . Kom citron i hvis du synes – jeg er ikke vild med citronsmagen.

Sæt koldskålen i fryseren inden servering – da den er skøn, når den er iskold.

Smag til inden servering – måske skal der mere sukker i.

Jordbær med koldskål

Koldskål med æg
2 æggeblommer – pasteuriserede
4 spsk sukker
kornene fra en 1/2 vaniljestang
1 tsk vaniljesukker
evt. saften fra 1/2 citron

Pisk æggeblommerne godt med sukker, vaniljekorn og vaniljesukker. Tilsæt kærnemælk og  evt. citronsaft.

Smag til inden du sætter koldskålen på køl

 

Summary
recipe image
Jordbær med koldskål
Preparation Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *