jordbærkage med marcipancreme

Jordbærkage med marcipancreme

Print Friendly

 

Midsommer, danske  søde, lækre, sprøde jordbær . Det er sommer – det er bare som om vejreguderne ikke har opdaget det endnu.

Intet kan måle sig med danske jordbær.  Hvor ville det være rart, hvis man kunne forlænge sæsonen lidt.

Vores jordbærbed har det med at eksplodere i skaskader af jordbær, så der både bliver til maverne, til af forære væk og  til fryseren, men i løbet af 8 -10 dage er det ovre, og vi må  igen kigge langt efter de eftertragtede danske jordbær.

I dag fik jeg lyst til at lave en jordbærkage, og den skulle indeholde det hele. Vaniljecreme med 1000 vis af små sorte vaniljekorn, lækker sprød mørdej, lækker fyld af marcipancrem, og de sprødeste jordbær med den særlige sødme, som kun danske jordbær har.

Jordbærkage med marcipancreme

jordbærkage med marcipancreme

Mørdej:
100 gram koldt smør.
175 gram hvedemel
40 gram  flormelis
1 stort landæg fra en stolt høne

jordbærkage med marcipancreme

Skær det kolde smør i tern, nulr smøret ud i melet. Tilsæt flormelis.
Kom ægget i og samle dejen – den skal ikke æltes – kun samles.

Pak mørdejen ind i film og læg den i køleskabet i minimun 30 minutter,

En tærteform med løs bund er rigtig god til denne kage. Smør den og  fordel dejen i formen. Det korrekte er at rulle dejen tynd ud og forsigtigt lægge den i formen. Jeg lagde dejen midt i formen, og trykkede den forsigtig ud til kanten og lidt op af siderne. Det var let.

Marcipancreme:
150 gram marcipan
75 gram smør – blødt
100 gram sukker
40 gram hvedemel
2 æg fra fritgående høns
1 tsk mandelessens

ca. 6 stk god pålægschokolade

jordbærkage med marcipancreme

Riv marcipanen på den grove side af rivejernet, Rør det bløde smør, sukker, mel, mandelessen og æg i. Rør til massen er blød og ensartet. Jeg kommer altid lidt mandelessens i når jeg bager med marcipan, Jeg elsker smagen af marcipan, men jeg synes,  smagen tit forsvinder ved bagning.

Fordel marcipancremen over mørdejen, og bag den i ca 20 minutter ved 175 grader varmluft.

Når kagen komme ud af  ovnen, lægger jeg pålægschokoladen over kagen og lader den smelte.  Når chokoladen er helt smeltet glatter jeg chokoladen ud, så den dækker hele kagen. Sæt til afkøling.

Vaniljecreme:
2 1/2 dl mælk
1 spsk Maizena
1 æg fra en grøntspisende høne
Kornene fra 1/2 vaniljestang
40 gram sukker
1 spsk god rom ( kan udelades)
2½ dl piskefløde

jordbærkage med marcipancreme

I  en gryde: Rør Maizena ud i mælken. Pisk ægget i. Skrab vaniljekornen ud af vaniljestangen og bland dem med 1 spsk sukker. Kom vaniljen og resten af sukkeret i gryden, og varm det langsom op til kogepunktet mens der piskes – hele tiden.
Lad cremen koge op og tykne. Tag gryden af og kom cremen op i en skål. Dæk til med film. Læg det helt ned på cremen for at undgå kondens.

Stil cremen i køleskabet. ( Nyd synet af de 1000 vis af vaniljekorn – smukt)

Pisk fløden til flødeskum. Bland flødeskummet i den afkølede creme. Smag til med rom. (det giver en fantastisk smag)

Fordel vaniljecremen over den afkølede kagebund.

500 gram jordbær

Skyl og gengør  jordbærrene. Læg dem i en sigte og lad vandet dryppe af. Drys evt. lidt sukker over bærrerne.
Del hvert bær i 2.

Fordel jordbærrerne på kagen og nyd synet af den smukke kage.

jordbærkage med marcipancreme

Jeg håber solen skinner på dig, mens du spiser et stykke af denne skønne kage. Hvis ikke, så smil alligevel byd kagen rundt endnu en gang – det giver dig nemlig mulighed for, at spise endnu et stykke 🙂

 

Summary
Jordbærkage med marcipancreme
Average Rating
5 Based on 2 Review(s)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *