jordbærkage

Jordbærkage

Print Friendly, PDF & Email

 

Årets første jordbærkage.

Efter 2 indsamlingsruter med raslebøssen i søndagens Kræftens Bekæmpelse indsamling,  så tror jeg godt at kalorieregnskabet kan klare et stykke jordbærkage – og som altid er det en gudespise.

Opskriften er både med marcipan og hjemmelavet vaniljecreme – og bunden har en helt speciel nøddesmag, som den får fordi der er brugt brunet smør.

jordbærkage

Jordbærkage

Bund:
150 gram marcipan
3 æg
150 gram sukker
150 gram brunet smør
80 gram mandelmel
80 gram hvedemel
Korn fra 1/2 vaniljestang

evt. mørk pålægschokolade til bunden

1 pakke jordbær – og ca. 2 dl. flødeskum til pyntning.

Kom smørret i en gryde og lad det smelte, og tage farve.
Det skal være brunt men må ikke branke. Sæt til side
Det er absolut nemmest og hurtigst, at køre dejen i en foodprocessor.

jordbærkagen1

Tilsæt alle ingredienserne i foodprocessoren og saml dejen ved at blende i korte intervaller.
Kom dejen i en smurt tærteform med løs bund 24-26 cm ( læg et stk. bagepapir i tærteformen – det letter, når bunden skal over på serveringsfadet.

Bag dejen ved 165 grader varmluft i ca. 25 minutter – tjek om bunden er bagt.

Dæk den varme bund med pålægschokolade – og lad det smelte.

Lad bunden afkøle helt – imens laves vaniljecremen.

Vaniljecreme:

2,5 dl mælk
60 gram sukker
3 æggeblommer
30 gram Maizena
Korn fra 1/2 vaniljestang
2 dl.  flødeskum

Kog mælk, sukker og vanilje op.
Pisk æggeblommer og Maizena sammen.
Hæld et par ske fulde varm mælk over æggeblandingen – mens der piskes.
Hæld resten af den varme mælk over æggeblandingen – der skal piskes godt.
Hæld blandingen tilbage i gryden og kog langsomt op.  Tag gryden af, så snart det koger.

Afkøl cremen helt inden flødeskummet forsigtigt blandes i.

Kom vaniljecremen på den afkølede bund.  Undlad at komme creme på de yderste 2 cm – hele vejen rundt.

Kom flødeskummet i en sprøjtepose, og lav en flot kant hele vejen rundt – del de rengjorte jordbær, og læg nogle på kanten hele vejen rundt.
Læg resten af jordbærerne over kagen

 

Summary
recipe image
jordbærkage
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *