kakaoroulade

Kakaoroulade med flødeost

Print Friendly, PDF & Email

 

I sidste weekend lavede jeg en ret god kakaoroulade med fyld af flødeost og kirsebærsovs. ( kirsebærsovsen indkøbt til juleaften, den  havde jeg længe tænkt på, hvad jeg dog kunne bruge den til?)

Normalt når jeg lavet roulade, så pisker jeg æg og sukker i 10 minutter for at få pisket så meget luft ind i rouladen som muligt.  Denne roulade har jeg delt æggende i hvider og blommer, og pisket hviderne meget stive med sukkeret – måske er det årsagen til at den var så super saftig og lækker!

Jeg måtte love familien, at lave den igen en anden gang.

Så jeg skriver opskriften – så den ikke bliver glemt.

kakaoroulade

Kakaoroulade med flødeost

6 æg, delt i blommer og hvider
150 gram sukker
1 spsk. koldt vand
1 tsk. vaniljesukker
60 gram kakaopulver (usødet)
60 gram mel
3/4 tsk. bagepulver
1 nip salt

Fyld:
1 pakke flødeost neutral
2 spsk. creme fraish
1 tsk. vaniljesukker
75 gram florsukker
kirebærsovs  fra karton – som kan købes i de fleste supermarkeder

Pisk æggehviderne mens sukkeret hældes i. Pisk til hviderne har doblet deres størrelse og er helt stive – sæt til side-

I en anden skål røres æggeblommer og vand sammen. uden klumper, og vendes  forsigtigt i æggehviderne.

Sigt 1/2 delen af kakaopulveret, mel, bagepulver, vaniljesukker og salt i dejen, og vend det forsigtige i æggeblandingen.

Fordel dejen i en bradepande ( den der passer til ovnens mål) beklædt med bagepapir.

Bag rouladen i 12-15 minutter ved 175 grader varmluft – tjek med en kødnål om kagen er bagt.

Tag et rent viskestykke og sigt resten (1/2 delen) af kakaopulveret over viskestykket. Vend den varme kage ud på viskestykket og fjern bagepapiret. Rul viskestykke og kage sammen fra den lange ende af. Lad nu kagen afkøle helt.

Lav flødeoste fyldet klart mens kagen afkøler.

Brug elpiskeren, og pisk flødeost, creme fraish, vaniljesukker, og florsukker sammen til en luftig og blød creme.

Rul forsigtigt den afkølede kage ud, og fjern forsigtigt viskestykket.

Hæld ca. 1/2 delen af kirsebærsovsen ud over kagen – og lad kagen opsuge det, i et par minutter- tilsæt evt. mere.

Fordel ostecremen over kagen og rul nu så stramt som det kan lade sig gøre.

Læg kakaorouladen i køleskabet 1 time inden servering.

Kagen bliver bare endnu bedre dagen efter ( opbevares på køl)

Skøn saftig roulade.

 

 

 

 

Summary
recipe image
Kakaoroulade
Average Rating
41star1star1star1stargray Based on 3 Review(s)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *