Kirsebærgrød - et strejf af sol og sommer

Kirsebærgrød – et strejf af sol og sommer


Warning: preg_match() [function.preg-match]: Compilation failed: invalid range in character class at offset 4 in /var/www/landmandsliv.dk/public_html/wp-content/plugins/pinterest-pin-it-button/includes/simple_html_dom.php on line 1364

Warning: preg_match_all() [function.preg-match-all]: Compilation failed: invalid range in character class at offset 4 in /var/www/landmandsliv.dk/public_html/wp-content/plugins/pinterest-pin-it-button/includes/simple_html_dom.php on line 684

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/landmandsliv.dk/public_html/wp-content/plugins/pinterest-pin-it-button/includes/simple_html_dom.php on line 691

Warning: preg_match_all() [function.preg-match-all]: Compilation failed: invalid range in character class at offset 4 in /var/www/landmandsliv.dk/public_html/wp-content/plugins/pinterest-pin-it-button/includes/simple_html_dom.php on line 684

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/landmandsliv.dk/public_html/wp-content/plugins/pinterest-pin-it-button/includes/simple_html_dom.php on line 691
Print Friendly, PDF & Email

 

Når kalenderen siger januar, og vejret udenfor kun kan præstere dis og tåge – så er det skønt at besøge skattekammeret og fremdrage en pose frosne kirsebær, plukket i mandens jagt remisse, dengang kalenderen sagde sol og sommer og temperaturen sagde noget helt andet end i dag.  For så  skal der fremtrylles kirsebærgrød.

Jeg ved, når først kirsebærrerne koger og spreder sin skønne duft – så er det næste som at være der – på den skønne sommerdag.

Det er så ufatteligt enkelt og nemt at lave sine egen grød – og jeg lover dig, at din familie vil elske dig for det.

Kirsebærgrød - et strejf af sol og sommer

Kirsebærgrød

1 pose kirsebær  ( min vejede 1,2 kilo)
5 dl vand
1 stang vanilje
Sukker ca. 4-5 dl – smag dig frem.

Jævning:
ca. 2 spsk med stor top Maizena
ca. 1/2 dl. vand til ar røre det ud med.

Flæk og skrab kornene ud af vaniljestangen – og kom vaniljekorn og den tomme vaniljestang med i gryden,  sammen med vandet.

Kog kirsebærrene  møre  ca. 10 minutter. Fisk den tomme vaniljestang op – den skal ikke bruges mere.
Hæld bærrene i en sigte, og lad saften løbe igennem.
Mas bærerne med en grydeske, så alt frugtkøddet kommer af.
Der er masser af god smag i det lækre frugtkød.

Til sidst ligger der kun kirsebærstenene tilbage – og de kasseres.

Kom al saft  tilbage i gryden  – tilsæt sukker og varm det op til kogepunktet .
Jeg har ikke angivet præcis mængde sukker. Kirsebær er ret sure – men igen er der forskel – så prøv dig frem.

Rør Maizena ud med vand og når saften koger, røres jævningen ud i saften.

Lad grøden koge ca. 1 minuts tid.
Hæld  grøden op i en flot skål – og lad den afkøle en times tid på køkkenbordet – derefter skal den i køleskabet og stå i ca. 4 timer inden den nydes med kold mælk.

Kirsebærgrøden bliver stivere dagen efter.

 

 

 

 

Summary
recipe image
Kirsebærgrød
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *