Kyllingefileter med omvendt panering

Kyllingefileter med omvendt panering

Print Friendly, PDF & Email

 

Kyllingefileter med omvendt panering.

Jeg elsker kyllingefilter. De er så taknemmelige at arbejde med. De er overkommelige i pris – der er tit et godt tilbud. De kan varieres i de uendelige med forskellige smage – og tilbehør,  og med lidt kærlig pleje, bliver det til et super lækker og mørt måltid.

Jeg så en amerikansk kok,  der lavede en ret med kyllingefilter – jeg husker ikke med hvilken smag, men det jeg fandt spændende, var hans måde at panere fileterne på.

Normalt, når man panere kød, så kommer det først i sammenpisket æg og så i fx rasp eller mel – men han gjorde det omvendt?

Altså først i rasp og så i æg.

Først troede jeg det var en fejl – men det virkede som om det var med fuld overlæg ? Det måtte jeg prøve.

Det blev absolut interessant at spise, da ægget lagde sig omkring kyllingefileten som en lag “omelet” som jo smager dejligt.

Om paneringen havde en forseglende effekt, ved jeg ikke – men fileterne blev så super møre og saftige.

Kyllingefileter med omvendt panering

1 stor kyllingefilet pr. mand
1/2 brev Fajita spice fra Santa Maria
salt og friskkværnet peber

Ost – brug hvad der er i køleskabet. Jeg havde Cheddar

3 sammenpiskede æg
Rasp til at vende i

evt. ristede champignonger

Start med at dele fileterne  – så hver filet bliver til 2 flade stykker

Drys med spicy krydderi,  salt og peber.

Varm stegepanden op med 1/2 olie og 1/2 flydende margarine

Vend fileterne i rasp og derefter i æg.

Kyllingefileter med omvendt panering

Kom fileterne direkte på en varm pande. Vend når ægget er stivnet. Brun dem godt på hver side.

Kom fileterne i et ovnfast fad og tilsæt 1 dl vand i bunden

Drys revet ost over hver filet, og læg de ristede champignonger over fileterne.

Kyllingefileter med omvendt panering

Sæt fadet i ovnen ved 150 grader varm luft i ca . 15 -20 minutter alt efter tykkelse.

Lav en lækker sovs af saften og kraften fra fadet.

Det smagte super godt

Summary
recipe image
Kyllingefileter med omvendt panering
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
4.51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *