havrebrød

Lækkert havrebrød


Warning: preg_match() [function.preg-match]: Compilation failed: invalid range in character class at offset 4 in /var/www/landmandsliv.dk/public_html/wp-content/plugins/pinterest-pin-it-button/includes/simple_html_dom.php on line 1364

Warning: preg_match() [function.preg-match]: Compilation failed: invalid range in character class at offset 4 in /var/www/landmandsliv.dk/public_html/wp-content/plugins/pinterest-pin-it-button/includes/simple_html_dom.php on line 1364

Warning: preg_match_all() [function.preg-match-all]: Compilation failed: invalid range in character class at offset 4 in /var/www/landmandsliv.dk/public_html/wp-content/plugins/pinterest-pin-it-button/includes/simple_html_dom.php on line 684

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/landmandsliv.dk/public_html/wp-content/plugins/pinterest-pin-it-button/includes/simple_html_dom.php on line 691

Warning: preg_match_all() [function.preg-match-all]: Compilation failed: invalid range in character class at offset 4 in /var/www/landmandsliv.dk/public_html/wp-content/plugins/pinterest-pin-it-button/includes/simple_html_dom.php on line 684

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/landmandsliv.dk/public_html/wp-content/plugins/pinterest-pin-it-button/includes/simple_html_dom.php on line 691
Print Friendly, PDF & Email

Er der noget bedre en nybagt brød.

Allerede mens det bager, fyldes huset af den skønneste duft, så man næsten glemmer det triste og våde efterårsvejr udenfor.

Jeg har en rigtig god og sikker opskrift, der aldrig fejler. Den giver et stort og luftigt franskbrød med knasende sprød skorpe og luftigt krumme. Det holder sig friskt i flere dage pga. den gode havregrød der er i brødet.

havrebrød

Lækkert havrebrød

1 pk gær / 1 pose tørgær
2 dl. håndvarmt vand
1 tsk. honning

100 gram knækkede hvedekerner
50 gram havregryn
2 ,5 dl. vand

2 dl  A38 /yoghurt naturel eller andet surmælksprodukt
1/2 dl olie
2 tsk salt
500 gram god hvedemel

Rør gær/tørgær ud i det lune vand tilsæt honning.

Kom hvedekerner, havregryn og vand i en gryde, og kog det op, til en god havregrød. Rør hele tiden,  så det ikke brænder på.   Hæld havregrøden over i en skål og tilsæt A38, salt og olie og lad det afkøle til 37 grader.

Rør den afkølede havregrød i gærblandingen. Tilsæt hvedemel og lad røremaskinen gøre arbejdet. Lad den ælte i 10 minutter.

Efter 10 minutter er dejen glat og smidig ( Er den tør, tilsæt 1 spsk vand ad gangen og rør/ælt indtil dejen er glat og smidig.  Er dejen for fugtig, lad røremaskinen arbejde 5-10 minutter mere inden der tilsættes 1 spsk mel)

Lad dejen hæve tildækket  til dobbelt størrelse ca. 1 time.

Tag dejen ud på et meldrysset bord. Slå dejen ned og form et brød/spænd dejen op. Læg brødet  i en stor brødform/rugbrødsform.

Giv brødet et par rids og pensel dejen med A38 og drys med  mel.

Lad dejen efterhæve til dobbelt størrelse.

havrebrød

 

Bag brødet midt i ovnen ved 200 grader varmluft i ca. 40 minutter.

Sæt evt. termometeret i brødet – det skal vise 97-98 grader for at være gennembagt.

 

Summary
recipe image
Lækkert havrebrød
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *