lækre blomkålspandekager

Lækre blomkålspandekager

Print Friendly, PDF & Email

 

Når jeg skriver lækre blomkålspandekager, så mener jeg LÆKRE..Waaw

De har længe være på min “to do” planlægning liste over mad der skulle afprøves.

Da jeg den anden dag faldt over danske blomkål, var sagen klar – nu skulle det prøves. Jeg har læst en del forskellige opskrifter, og har taget lidt fra forskellige og det blive så til dagens prøvestegning.

Hold nu op …Det var et hit.

De passer som tilbehør til  aftensmad/frokost eller måske et mellemmåltid.  Vi grillede en mørbrad i bacon svøb, fik nye danske kartofler med bernaise og disse lækre blomkålspandekager til – mums.
Det smager lidt som  røsti  eller Pommes Rösti – som det vel rigtigt hedder.
Selv min yngste søn, der ikke er til blomkål, spiste lystigt og tømte til sidst fadet, og det var efter jeg havde oplyst ham om, at der var blomkål i!!

Så det er en god måde at få ekstra grøntsager i ungerne, og du kan komme en grovere mel i og derved få dem  sundere.

Jeg skynder mig med opskriften , som jeg lavede dem.

 

Lækre blomkålspandekager, ca. 16 stk.

ca. 300 gram blomkål
2 æg
1 lille revet / hakket løg
1/2 tsk paprika
God ost, revet – så meget du lyster ca 3-5 spsk.
3 – 5 spsk hvedemel
1 tsk bagepulver
ca. 3/4 dl mælk
salt og peber

lækre blomkålspandekager  blomkål

Skyl blomkålen og enten riv det og løget på den grove side af rivejernet eller brug foodprocessoren.
Tilsæt de øvrige ingredienser og rør det sammen.

Konsistensen skal være som tyk klatkagedej, er den ikke det, så tilsæt lid mælk eller mel, alt efter om din dej er for tynd eller tyk. Det behøver ikke være så præcist.

lækre blomkålspandekager  lækre blomkålspandekager

Varm stegepanden op med lidt olie og lidt flydende margarine.
Sæt dejen af i klatter – ligesom klatkager. Pres klatterne let med paletkniven, så de flyder lidt ud – og bager ensartet.
Steg ved mellem varme, og vend dem efter behov – når de er gyldne, er de færdige.

lækre blomkålspandekager

 

Summary
recipe image
Lækre blomkålspandekager
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *