Lagkage med hyldeblomstmousse

Lagkage med hyldeblomstmousse

Print Friendly

 

Fødselsdag i familien – så skal der laves lagkage.

En god grund til at få brugt noget af den nylavede hyldeblomstsaft til en lækker hyldeblomstmousse i det ene lag og en (snyde) chokolade mouse i det andet lag..

Med alt det søde fyld, kom jeg nogle friske jordbær på toppen – og det var dejligt.

Den blev rigtig god, og spist til sidste stykke

Lagkage med hyldeblomstmousse   Lagkage med hyldeblomstmousse

Lagkage med hyldeblomstmousse

3 lagkagebunde

Lagkagebundene er lavet efter denne opskrift

Hyldeblomstmousse:

2  dl hyldeblomstsaft
3  blade husblas
kornene fra 1/2 vaniljestang + 1 tsk sukker
2 1/2 dl piskefløde
50 gram hvid chokolade, groft hakket

Læg husblasen i blød i koldt vand i ca 10 minutter

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud, Mas dem med lidt sukker, så kornene fordeler sig i sukkeret.

Kom fløde og vanilje i en gryde og bring det langsomt op på kogepunktet mens der røres. Tag gryden af varmen.
Hæld den varme fløde over den hvide chokolade.
Knug husblasen fri for vand og læg den i den varme creme. Rør til det er helt smeltet.

Hæld til sidst hyldeblomstsaften i.

Hæld cremen op i en ren skål og dæk den til med film. Filmen skal lægges helt ned på cremen, for at undgp skind og kondens.

Lad cremen hvile i køleskabet i minimum 4 timer, men gerne til næste dag, hvor den piskes op, inden den fordeles over den ene lagkagebund.

Lagkage med hyldeblomstmousse

Chokolademousse:

1 brev Dr. oetkers kage mousse
2 dl piskefløde

Jeg ved det – her sprang jeg over hvor gærdet var lavest – jeg ved det slemme mig. Men jeg kan godt lide smagen på det færdig købte – og dels var jeg presset på tid.

Tilbered chokolademoussen som de står på pakken. Pisk fløden til blødt flødeskum.

Rør flødeskummen i den færdige chokolademousse. Det gør den ekstra lækker og cremet.

Fordel chokolademoussen over den anden lagkagebund.

Lagkage med hyldeblomstmousse

Pyntning af lagkage:

1/2 liter piskefløde
500 gram jordbær, skyllede og nippede

Pisk fløden til skum og fordel den over kagen fx med sprøjtepost. Læg jordbærrene på som pynt i lige det mønster du kan lide.

Lagkage med hyldeblomstmousse

 

 

 

Summary
Lagkage med hyldeblomstmousse
Average Rating
5 Based on 1 Review(s)

2 tanker om "Lagkage med hyldeblomstmousse"

  1. hej 🙂

    I hyldeblomstmoussen hvornår skal chokoladen i og hvor meget mousse bliver der og hvilken slags hyldeblomstsaft menes der?

    1. Hej Patricia
      Den varme fløde hældes over den hvide chokolade. Jeg brugte hyldeblomstsaft jeg selv havde lavet. Men ellers kan der købes mange fine koncentrere hyldeblomstsaft i større dagligvarehuse.
      kh Pia

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *