luksus pæretærte med marcipan

Luksus pæretærte med marcipan

Print Friendly

 

Oktober, efterår –  og pæretræerne bugner at store modne pære.  En del er blæst ned, men resten er nu plukket og lagt i kasser.

For at få brugt nogle af dem lavede jeg en lækker pæretærte. En noget mere luksuøs udgave med marcipancreme og mørk chokolade, end den vi plejer at lave.

Luksus pæretærte

200 gram koldt smør
325 gram hvedemel
150 gram sukker
2 tsk vailjesukker
1 stort landæg fra en glad høne

Fyld:
3-4 pærer
100 gram smør
100 gram sukker
100 gram marcipan
2 æg
1 tsk mandelessens

50 gram mørk chokolade

2 spsk sukker + 2 tsk kanel

Det er absolut lettest af lave dejen i foodprocessoren.

Kom smør, sukker, mel og vaniljesukker i foodprocessoren og kør til ingredienserneer findelt. Saml dejen med ægget.

Saml dejen til en klump med varmen fra dine hænder.

Der skal ikke vand i dejen. Mørdej skal være sprød når den er bagt – kommes der vand i bliver den istedet sej i det og ikke porøs.

Pak dejen ind i film og lad den hvilke i ca. 30 minutter i køleskabet.

Smør en  28 cm tærteform godt. Rul eller pres  2/3 af dejen ud i formen  -prik dejen med gaffel.

Bag buden i 10 minutter ved 175 grader varmluft – nederste i ovnen.

I mens laves fyldet.

Kom marcipan, sukker, smør, æg og mandelessens i foodprocessoren, og køre til fyldet er ensartet.

Skræl pærerne, del dem og fjern kernehuset. Skær pærerne i skiver.

Når bunden er bagt, brækkes chokoladen i stykker og lægges på den varme bund. Efter er øjeblik er stykkerne smeltet og chokoladen kan fordeles over hele bunden.

Læg pærerne på den forbagte bund. Drys med sukker/kanel .

Hæld marcipanfyldet over pærerne.

Rul den sidste 1/3 del af dejen ud og læg det over kagen.

Bag kagen i 30 – 35 minutter ved 175 grader varmluft, nederst i ovnen.

Server den lune kage med koldt flødeskum

 

Summary
luksus pæretærte med marcipan
Average Rating
no rating Based on 0 Review(s)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *