Mandelsmåkager, smørbagte

Print Friendly, PDF & Email

Lidt sødt til kaffen, hvem kan ikke lide det?

Jeg tror ikke det er det man bliver tyk af, men derimod mængden.

Hvormange du vil spise bestemmer du selv, men disse sprøde, smørbagte mandelsmåkager med vanilje er svære at holde fingerne fra – så er du advaret.

Inspirationen fik jeg fra udsendense”Hofleverandører” på TV2, hvor man bl.a. fulgte Perchs Thehandel. De lavede nogen mandelsmåkager, til jul og opskriften ligger på deres Facebook side. De er ikke specielt julede og kan laves året rundt.

Jeg har tilrettet den lidt, og du får den som jeg lavede kagerne.

Sprøde smørbagte mandelsmåkager,  ca. 90 stk

375 gram blødt smør
250 gram sukker
1 æg, fra en fed høne
125 gram smuttede og  hakkede mandler***
250 gram mel
1 tsk vaniljesukker
1 tsk mandelessens
1 tsk bagepulver

Sukker og smør røres luftigt, ægget tilsættes. Mel, hakkede mandler, vanilje, mandelessens og bagepulver røres i. Dejen er rig på smør og derfor meget lind, så jeg satte den i køleskabet indtil jeg havde tid til at bage dem. Jeg var bange for, at de ville flyde meget ud, så jeg satte dem langt fra hinanden på bagepladen. De flød lidt ud, men ikke mere end så mange andre småkager.

Sæt dem på bagepladen med en teske, og bag den i 8 til 10 minutter ved 180 grader varmluft.

Lad dem hvile på bagepladen et minuts tid, inden de flyttes over på en rist. Jeg lægger et rent viskestykke på bageristen, da det suger lidt af “fedtet”

 

 

***Tips og tricks : Jeg har et tips til hurtigt, at få smuttet mandlerne. Jeg kommer mandlerne i vand og sætter dem i mikroovnen, så skal de lige op på kogepunktet. Hæld vandet fra og skyl dem i koldt vand.
Tag et rent viskestykke,  hæld mandlerne ud på viskestykket, fold siderne indover, og gnub, gnub, gnub mandlerne.DSC01146

Jeg vil sige at 95% af mandler er nu smuttede – ganske få skal lige hjælpes af med hinden.. Langt hurtigere end at stå og smutte hver enkelt.

Summary
recipe image
Mandelsmåkager
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *