marmelade snitter

Marmelade snitter

Print Friendly, PDF & Email

 

Sprøde marmelade snitter

Det var hvad jeg lavede den anden dag, og de er gode…

Jeg tænkte, at efter varme hveder, kunne man måske trænge til en lille sød og sprød kage?

Om man vælger at bruge hjemmelavet marmelade eller købe marmelade – så bliver de lækre, og de er hurtige at lave.

Jeg lavede dem med min jordbær/rabarber marmelade, men hindbær eller æblemarmelade må absolut også smage godt – det må prøves en anden dag.

Marmelade snitter

250 gram blødt smør
140 gram sukker
2 æg, fra forårskåde høns
400 gram hvedemel
1 tsk. vaniljesukker
1/2 tsk. hjortetaksalt
2 dl. af din ynglings marmelade

Pisk smør og sukker luftigt.

Pisk æggene  i et ad gangen.

Rør hjortetaksalt og vanljesukker ud i melet, og rør det i dejen. Saml dejen med hænderne.

Sæt dejen i køleskabet i 1/2 time

Anret 2 bageplader med bagepapir.
Del dejen i 4 dele. Rul /klem hver dejklump ud til en lang pølse, i bagepladens længde.

marmelade snitter

Tryk pølsen let flad, og lav en fordybning i hele pølsens længde.

Fordel marmeladen på de 4 dejpølser.

Bag hver plade i ca. 13 minutter ved 175 grader varmluft. Stængerne skal være let gyldne

marmelade snitter

Lad kagerne blive på bagepladen.

Dekorer med glasur

90 gram florsukker
5 dråber mandelessens
2-3 spsk kogende vand

Dekorer de lune stænger med glasur og skær den så ud. Jeg brugte mit pizzahjul – men en meget skarp  kniv, kan også bruges.

Når de er helt afkølede lægges de i kagedåsen.

 

Summary
recipe image
Marmelade snitter
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *