nektarin marmelade

Nektarin marmelade

Print Friendly, PDF & Email

 

Vi kender det vel alle, at vi køber en kasse nektariner eller ferskner, og inden de når at blive spist,  er de blevet lidt kedelige, og der ligger en håndfuld runkne frugter tilbage.

nektarin marmelade

Selvfølgelig kan der bages kage,  af de kedelige nektariner – men ellers har vi give dem til hønsene, som så har mæsket sig i de søde frugter.

Men nu har jeg prøvet at lave nektarine marmelade!  Den rene smag af solskin og sommer – på glas  🙂

Det hele startede faktisk et helt andet sted. Jeg sad og læste opskrifter på en amerikansk blog. Der var en opskrift jeg havde lyst til at afprøve,  og den  indehold fersken marmelade!

Min første tanke var, “Kan det købes i  DK ?”.Jeg surfede lidt rundt , og fandt ud af, at løsningen var, selv at lave marmelade af modne nektariner / ferskner, og dermed få brugt  de strandede nektariner i frugtskålen.

Det er jo helt i “Stop madspildets” navn  – og hvor er det let.

nektarin marmelade

Nektarin marmelade

Gode modne nektariner/ferskner – jeg havde 5 = 450 gram
1 dl vand
1 vaniljestang +korn
1 spsk. citronsaft
75 gram sukker
2 tsk. Melatin (rød) ( gør marmeladen tykkere)

2 rengjorte og skoldede glas
Atamon eller spiritus til at skylle glas og låg i.

1 gryde med kogende vand og en skål med iskoldt vand.

Det skal du gøre:

Sæt en gryde med vand over og lad vandet komme i kog. Skær et kryds i nektarinerne og kom dem i det kogende vand – lad det koge  1 minut.

Tag nektarinerne op, og kom dem i det iskolde vand. Efter et øjeblik, kan skrællen pilles af – lige så let.

Skær kødet af i grove stykker –  smid stenen ud.

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Kom kødet i en gryde sammen med 1 dl. vand , vaniljekorn og den tomme stang. Lad det koge ca. 10-15 minutter på middelvarme.

Til sæt citronsaften.

Da denne marmelade er meget sød i forvejen, skal man være lidt varsom med sukkermængden

Rør Melatin ud i et par spsk. sukker, og rør det  i den varme marmelade .Smag til og tilsæt sukker efter behag. ( Jeg brugte 75 gram sukker og det blev rigeligt sødt.

Kog marmeladen i 2 minutter under omrøring.
Fyld den kogende marmelade på de gengjorte og skyllede glas.
Jeg bruger en tragt med stor hul i.
Skru låget på og vend glasset på hoved i 10 sekunder. Det gør at glasset “forsegler sig selv” og der lyder et klik, når låget suges ned / danner undertryk. Når du åbnet et sådan glas, giver det et klik, ligesom de glas marmelade du køber i butikkerne – som garanti for at det ikke har været åbnet før.

nektarin marmelade

Jeg fik 1,5 glas – det er ok. Men nu er ideen startet, så næste gang jeg har en håndfuld slatne nektariner, så skolder jeg dem, piller skralden af og smider frugtkødet i fryseren og samler en lidt større portion – smart ik?

Tænk dig en mørk vinterdag, at åbne et glas, der smager af sol og sommer.

 

Summary
recipe image
Nektarin marmelade
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *