nemme kyllinge koteletter

Nemme kyllinge koteletter

Print Friendly, PDF & Email

 

Skønt med nem, hurtig og lækker aftensmad. Sådan en ret, er de nemme kyllinge koteletter.

Vendt i æg og  dejligt krydret rasp.  Jeg havde en ekstra udfordring –  jeg opdagede, at jeg ikke havde mere rasp hjemme.

Så jeg gik igang med at lave min egen rasp – og det er jo så simpelt – at det vil jeg gøre igen, det er jo helt i “stop madspildets navn”

Jeg lavede raspen mere rustik end den meget findelte.  man køber i butikkerne . Den blev så lækker og meget mere smagfuld, end den færdigkøbte.

Jeg skriver opskriften på rasp, en af dagene -så hold øje.

Nemme kyllinge koteletter

Kyllinge brystfileter, beregn 1 pr. voksen

2 æg, sammenpisket
Rasp
Ca. 3 spsk frisk revet ost, fx. Parmesan
2 fed hvidløg
1 tsk. Krydderi mix*
salt og friskkværnet peber
3 spsk mel

*Jeg har længe ledt efter en krydderi blanding der både indeholder basilikum, oregano, paprika, rosmarin osv. a la Italiens krydderi. Jeg  fandt  endelig noget jeg kunne bruge i Kvickly fra Urtegården.

nemme kyllinge koteletter

Del kyllingebryst fileterne midt igennem.  Snittet hedder butterfly – for fileterne ligger side om side og ligner en sommerfugl.

1 brystfilet giver 2 koteletter.

Læg et stykke film over, og bank med en kødhammer, så fileterne bliver ensartede flade, og samme tykkelse.

Lav en tallerken klar med rasp, og pres de 2 fed hvidløg i. Tilsæt krydderi, riv osten, og tilsæt salt og peber, og bland det sammen

Vend kyllingekoteletterne  i mel. Dyp dem i ægget og vend dem i raspen.

Varm stegepanden op med fx, rapsolie og lidt flydende margarine, og brun dem godt på begge sider.

Skru ned for varmen og lad med småstege ca. 4 minutter.

Lag dem på et stykke køkkenrulle, for at tage evt. overskydende fedtstof.

Læg dem på et fad, og dæk dem til med stanniol, og lad dem hvile et øjeblik – og så er der lækker mad.

nemme kyllinge koteletter

Jeg serverede en grøn salat og smørstegte champignons til

 

 

Summary
recipe image
kyllinge koteletter
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *