“Grundlovsdag, så er der nye kartofler fra haven.”
Sådan var det i min barndom, og sådan er det stadig. Vi lagde dem 04. april – forspiret i papirpotter, og i dag er der de smukkeste guldklumper under, og en god størrelse.
Billedet er af de sørgelige rester – efter vi har fråset i denne skønne delikatesse. Resten bliver til skønne kartoffelmadder i morgen til frokost, med mayonnaise og forårsløg, eller måske oven på en leverpostejmad – mums
Det ernæste lige meget med kødet – det står helt automatisk i skyggen, når det kommer til de første nye kartofler fra haven.
Og det er sjovt, for selvom vi har købt nye danske kartofler i supermarkedet de sidste par uger, så er smagen bare ikke den samme, som dem der lige bliver gravet op, skrabet og kogt
Hvorfor det er sådan ved jeg ikke – mon de er nogen eksperter, der ved det ?
Der sker så meget rundt i haven bl.a. den smukke Clementis, der blomstre helt overdådigt i år.