peanutbutter kage med karamelglasur

Peanutbutter kage med karamelglasur

Print Friendly

 

Inspirationen til peanutbutter kage med karamelglasur, er fundet på nettet  (Pinterest) fra Bake or Break og karamelglasuren fra en anden kage.

Da jeg så kagen – måtte jeg bare prøve den – dels fordi den så lækker ud, men også fordi- sådan en kageform i blød silikone har jeg købt engang – men aldrig prøvet at bage i den.

Som så tit med amerikanske opskrifter – så nedjusterede jeg sukkermængden – for de er ALT for søde.

Den blev bare lækker – dejlig saftig med tydelige chokolade stykker i.  Karamelglasuren er et kapitel for sig – dejlig anderledes.

I får opskriften som jeg lavede den.

Peanutbutter kage med karamelglasur

100 gram peanutbutter  ( gerne med knas)  stuetemperatur
100 gram smør – stuetemperatur
225 gram farin
4 æg

300 gram mel
1 tsk. vaniljesukker
1 tsk. kardemomme
1 tsk. bagepulver
1 tsk. natron
150 gram mørk chokolade – groft hakket

3 dl vanilje yoghurt – a-38 eller lignede

Rør  smør,  peanutbutter og farin  sammen – pisk æggene i,  et ad gangen. Pisk til det er skummende.

Mix mel,  vaniljesukker, kardemomme,  bagepulver og natron – og rør det i deje,  sammen med vanilje yoghurt / A 38

Til sidst vendes den grofthakkede chokolade i.

Fordel dejen i den høje og sjove silikone form. Det er ikke nødvendigt at smøre silikoneformen – jeg smurte den dog lidt i bunden, for en sikkerheds skyld.

Jeg bagte kagen ca. 1 time og 10 minutter ved 160 grader varmluft – på nederste rille.

Karamelglasur

100 gram brun farin
50 gram smør
3 spsk mælk
100 gram florsukker
1 tsk. vaniljesukker

Groft hakkede nødder eller mandler ( ikke smutted)

Når kagen er bagt og afkølet laves karamelglasuren.

Kom farin, smør og mælk i en gryde og lade det komme op på kogepunktet – mens der røres.

Lad det koge under omrøring i ca. 1 minut.

Tag gryden af varmen og rør så florsukker og vaniljesukker i.

Rør til glasuren er ensartet og blank.

Karamelglasuren skal have en tyk og dejlig konsistens – har den ikke det, vil den ikke løbe ned ad kagen – så rør lidt vand i.

Hæld den varme glasur over kagen – hjælp den evt. med at løbe ned ad siderne og drys med de hakkede mandler eller nødder.

 

 

 

 

 

 

Summary
Peanutbutter kage med karamelglasur
Average Rating
3.5 Based on 6 Review(s)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *