perfekte lagkagebunde

Perfekte lagkagebunde hver gang.

Print Friendly, PDF & Email

 

Min søde datter havde fødselsdag den anden dag.  Efter brunch, shopping og hygge, var vi inviteret ud at spise. Vi havde derfor aftalt, at der nok ikke var plads til boller og lagkage.

Jeg havde derfor lovet hende, at i weekenden skulle jeg nok lave lagkage til hende og kæresten – og hvem der måtte komme forbi.

Jeg har efterhånden bagt lagkagebunde efter denne nemme opskrift rigtig mange gange – og elsker at forfine opskriften og finde på noget, det gør dem endnu bedre.

perfekte lagkagebunde

Som fx, at lægge et vådt viskestykke rundt om springformen, så bage og hævder de mere ensartet.

perfekte lagkagebunde
perfekte lagkagebunde
perfekte lagkagebunde

Eller, når springformen kommer ud af ovnen, så lægger jeg et stykke bagepapir over formen, og vender den på hovedet, og lader den afkøle. Det giver en fuldkommen ens højde på kagen, hvilket gør det supernemt at flække den i 3 lige store bunde.

Jeg tror også, at grunden til man oplever forskelle i det man bager, er fx  fordi  4 æg ikke bare er 4 æg!

Vi har selv høns og de lægger en størrelse æg. Køber du æg i supermarkedet, så er de en anden størrelse. Derfor har jeg omregnet æggene i min idiotsikre opskrift på lagkagebunde,  til gram – så er vi sikre på, at de bliver ens og perfekte hver gang.

Den gode gamle og oprindelige opskrift er her, og den omregnede kommer her.

Perfekte lagkagebunde hver gang

4 landæg,  de vejede 220 gram
180 gram sukker
80 gram kartoffelmel
80 gram hvedemel
1 tsk. bagepulver
1 tsk. vaniljesukker
1 nip salt

Pisk æg og sukker  med elpisker i  ca.10 minutter.  Det er lang tid, men det gør bundene bliver lette og luftige, så hold ud og pisk i 10 minutter.

Bland mel, kartoffelmel, bagepulver, salt og vanilje sammen og sigt det i æggemassen.

Vend forsigtigt melet rundt  i æggemassen med en dejskraber,  så luftigheden ikke ødelægges. Sørg for at der ikke er nogen “mel lommer”

Kom dejen i en springform 24 cm,  Læg et vådt viskestykke omkring springformen, der gør at den bager mere ensartet, og ikke hæver op på midten.

Bag den i ca. 40 minutter ved 175 grader varmluft. Tjek med en kødnål om den er færdigbagt.

Når springformen kommer ud af ovnen, vender jeg formen på hovedet, over et stykke bagepapir,  mens den afkøler – det gør at kagen bliver lettere at dele, da den får samme højde.

perfekte lagkagebunde

Min datter ønskede hindbær mousse og chokolade mousse, så det kom der selvfølgelig i. På toppen kom det et lille edderkoppespind i anledning af Halloween.

Det laves let ved komme en god gang tyk kakaoglasur på toppen.

Lav en lille portion hvid glasur. Kom den i en lille frostpose og klip et lille hul i hjørnet, og forsigtigt lave  4 cirkler. Tag så en smørkniv og træk igennem glasuren, fra midten og ud til kanten..

perfekte lagkagebunde

Det smagte super godt. Bundene var lette og luftige og lige som vi bedst kan lide dem – og så gør det jo kun lagkagen meget bedre, når den får lov at trække i køleskabet natten over.

Summary
recipe image
Perfekte lagkagebunde hver gang
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
3.51star1star1star1stargray Based on 6 Review(s)

4 tanker om "Perfekte lagkagebunde hver gang."

  1. Det er den helt gode ældgamle opskrift. Min mor piskede altid æg og sukker over vandbad, så det gør jeg også.
    Skal bundene laves som chokoladebunde, skal der trækkes lige så mange strøgne spiseskefulde hvedemel fra, som man tilsætter kakao.

    1. Ok..Når man pisker over vandbad er det ligesom egen gode gamle opskrift på Drømmekage fra Brovst – sukkerbrødsbund – den er også god..I denne opskrift er det ikke nødvendigt, den bliver lækker og skummende efter den lange pisketid. Da jeg i sin tid søgte efter en sikker opskrift på lagkagebunde, talte jeg med en god gammel håndværksbager,og han sagde også at det var den lange pisketid, der gjorde tricket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *