Pulled pork

Pulled pork i hjemmelavede burgerboller

Print Friendly, PDF & Email

 

 Søndags tradition her i familien er, at vi samles til aftensmad og hygge. Børn, svigerbørn og deres børn (hunde) kommer, så vidt det er muligt, men jeg fornemmer at de gør meget for at holde traditionen.

Vi får god mad og afslutter ligesom ugen i hinandens selskab.  Vi har fulgt diverse serier, Arvingerne, Borgen osv. diskutere , griner og kommenterer på handlingen.

Tit laves søndags middagen i den store Römertopf. Det er altid lækker mad der fremtrylles i den, og jeg elsker simremad og mad der kan passe sig selv, så jeg har tid til andre ting.

I dag stod menuen på Pulled pork med coleslaw, i hjemmebagte burger boller…En absolut familie livret. De er lette at lave de burger boller, og har du først prøvet at spise hjemmelavede burgerboller, så har du ikke lyst til de købte igen. Det siger jeg bestemt ikke for at være frelst, de er bare gode og nemme at lave.

Pulled pork læst jeg om første gang  i 2009 på en amerikansk blog, jeg havde aldrig hørt om det. Det er lidt sjov, at året efter så skulle alle herhjemme lave pulled pork.

Jeg ved godt , at mange mener,  at pulled pork skal laves på grillen i 10 – 12 timer ved 110 grader, men jeg er ikke enig. Den kan sagtens laves i ovn – i Rømertopfen ved lidt højere – 150 grader, og derved nedsætte stegetiden  til 6 timer – den er stadig smør mør.

Er du klar til at lave en omgang pulled pork? Din familie vil elske dig for det.

Faktisk kan jeg bedre lide retten når den laves i stegesoen. Jeg synes at nakkefileten på en stege”bark” efter de 10-12 timer grilning, der er meget mere blød og lækker i stegesoen – men igen det er en smagssag.

Pulled pork,   6 personer

1,5 – 2 kilo nakkekam med rub ( jeg købte som tidligere en færdig marineret med rub fra Kvickly – den er altid et hit, dejlig krydret med ikke for stærk)

Römertopften skal stå i vand i 15 – 20 minutter for ikke at revne, den er lavet af ler og er lidt skrøbelig.

Tøm den for vand og læg steget ned i, jeg hældte en øl og 5 dl vand ved, Den skal sættes  i kold ovn 150 grader i 6 timer.

Når steget en færdig, trævles kødet. Det er lettet ved brug af 2 gafler. Læg kødet i et fad med en kant, hæld nogle skefulde af den dejlige sovs over kødet. Kødet er så mørt og lækkert og det vil opsuge væden.

Coleslaw:
400 gram hvidkål
4 – 5 gulerødder

Dressing:
3 dl Creme Fraish jeg brugte 9 %
1 spsk sød sennep
2 spsk mayonise
1 spsk citronsaft
salt og frisk kværnet peber
Lidt hvidløg, jeg bruge lidt tørret.

Jeg brugte min foodprocessor, så går snitningen som en leg  , men ejer du ikke en sådan, så snit hvidkålen fint med en god skarp kniv, og riv gulerødderne på et råkostjern

Bland ingredienserne til dressingen, smag til med salt og peber. Bland de revne gulerødder og hvidkålen i, Sæt på køl indtil det skal spises..

Rør coleslawen igennem inden servering.

Nemme ovnkartofler.
Kartofler
ca. 3 spsk god olie
krydderier fx. oregano, estragon, eller paprika
2 fed hvidløg
salt og friskkværnet peber.

Rengør  så mange du tror i kan spise. De kan både bruges med og uden  skræl.
Del kartoflen i kvarte og dub dem tørre.

Bland dine ynglings krydderier og olien  i en frostpose og kom kartoflerne i, og maser krydderierne på alle sider. Læg dem på en bageplade med bagepapir, sæt dem ind til Römertopfen og bage dem ca 30 minutter, stik i dem og se om de er bagte.

burger boller

Burgerboller  – har jeg tidligere beskrevet, og opskriften finder du her

Dinner is served.

Summary
recipe image
Pulled pork
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 5 Review(s)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *