rabarberkage med marengslåg

Rabarberkage med marengslåg

Print Friendly, PDF & Email

Når rabarberbedet bugner af de flotteste rabarber, så er valget ikke så svært.

Rabarberkagen i dag blev super lækker med rabarberkompot og marengslåg.

Opskriften så jeg på Femina, men jeg må nok lige sige, at jeg har ændret en del, både lidt i dejen, men mest i forhold til form.
Hvis min dej var kommet i den angivne springform med al dem marengs ovenpå, så tror jeg den havde stået i ovnen endnu!

I får opskriften som jeg lavede den.

Rabarberkage med marengslåg

125 g blødt smør
125 g sukker
4 æggeblommer
250 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
1 tsk natron
1 dl mælk
2 dl tykmælk, vaniljeyoghurt, creme fraiche eller lignende

RABARBERKOMPOT
1 bundt rabarber, ca. 400 – 500 gram
1 tsk vaniljesukker
100 g sukker

MARENGSLÅG
4 æggehvider
200 g sukker
1 tsk eddike

Tænd ovnen på 175 grader varmluft.

Rabarberkompot:
Rens rabarberne; skær dem i stykker på 2 cm, og læg dem i et ovnfad.Bland sukker og vaniljesukker og drys det over rabarberne.  Bag rabarberne møre i en 175° varm ovn i 20 minutter.  Mas rabarberstykkerne med en gaffel Hæld lidt af væden fra.

rabarberkage med marengslåg
rabarberkage med marengslåg
rabarberkage med marengslåg

Kagebund:
Rør smør og sukker hvidt og blødt med en grydeske. Rør æggeblommer i, 1 ad gangen. Sigt mel, natron og bagepulver i dejen, og piske ved lav hastighed.  Tilsæt mælk og yoghurt., og rør dejen ensartet..
Fordel dejen i en bradepande ca 20 x 35. Bag kagen i 20 minutter ved 175°.

Mens kagen bager laver du marengs til låget.

Marengslåg:
Pisk æggehviderne stive med en elpisker.  Tilsæt al sukker og eddike . Pisk til æggehviderne er helt stive.

Når kagen har bagt i 20 minutter smørres rabarberkompotten over kagen. Fordel forsigtigt marengsmassen ud over rabarberkompotten.
Sæt kagen tilbage i ovnen i 25 minutter, til marengslåget er gyldent og lækkert.

En super lækker kage. Perfekt samspil mellem den søde marengs og den let syrlige kompot.  Kort sagt en favoritkage.

 

Summary
recipe image
Rabarberkage med marengslåg
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
3.51star1star1star1stargray Based on 15 Review(s)

2 tanker om "Rabarberkage med marengslåg"

    1. Hej Lisbeth.. Hmm, Bedstefars skæg var i min barndom ikke med frisk frugt, men med marmelade, typisk jordbær.. Men derudover kan du have ret… Den er bare meget bedre med det syrlige rabarber

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *