rabarberlagkage

Rabarberlagkage

Print Friendly

 

Kan det virkelig passe, at man kun spiser lagkage til fødselsdage ?

Hvordan kan det egentlig være – det er da en god kage, der kan varieres i det uendelige?

Selvfølgelig tager den lidt længere tid at lave – den bliver jo bedst hvis den bliver lagt sammen dagen før – det kræver bare lidt planlægning.

Nå,  men hvis der skal være en anledning, så… fylder min hund rundt,  derfor lagkage i weekenden 🙂

Rabarberlagkage

Lette og luftige lagkagebunde – det er min gode opskrift på roulade – der her bliver til lagkagebunde – nemt og enkelt.

4 æg
2 dl. sukker
1,5 dl hvedemel
1,5 dl kartoffelmel
1 tsk. vaniljesukker
1 tsk. bagepulver
1 nip salt

Pisk æg og sukker  med elpisker i  ca.10 minutter.  Det er lang tid, men det gør bundene bliver lette og luftige, så hold ud og pisk i 10 minutter.

Bland mel, kartoffelmel, bagepulver, salt og vanilje sammen og sigt det i æggemassen.

Vend forsigtigt melet rundt  i æggemassen med en dejskraber,  så luftigheden ikke ødelægges. Sørg for at der ikke er nogen “mel lommer”

Kom dejen i en springform 24 cm,  Læg et vådt viskestykke omkring springformen, der gør at den bage mere ensartet, og ikke hæver op på midten.

Bag den i ca. 40 minutter ved 175 grader varmluft.Tjek med en kødnål om den er færdigbagt.

Når springformen kommer ud af ovnen, vender jeg formen på hovedet, over et stykke bagepapir,  mens den afkøler – det gør at kagen bliver lettere at dele, da den får samme højde.

hindbær rabarber kompotw

 

Rabarber/hindbærfyld:

ca 250 gram rabarber, rengjorte og snittet i mindre stykker
1 pose hindbær, ca 200 gram
2 spsk. vand
ca 2 dl. sukker
2 tsk vanilje eller en stang.
5 blade husblas

Jeg valgte at komme lidt hindbær med i fyldet, da rabarber alene måske kan komme til at smage lidt for skarpt igennem.

Sæt rabarber og hindbær over at koge.

Når rabarberne er møre, smages til med sukker og vanilje. Læg husblasen i koldt vand ca. 10 minutter. Knug vandet ud af husblasen og smelt den i den varme rabarber/hindbær. Sæt til afkøling.

rabarberlagkage

Mascarponecreme:

100 g mascarpone
1 pasteuriseret ægge­blomme
3 spsk. florsukker
2 tsk. vaniljesukker
1 blad husblas
2 spsk.. vand
2 dl let pisket flødeskum

Rør mascarponen smidig og glat.
Pisk æggeblomme, flormelis og vanilje hvidt og luftigt. Bland det  med mascarponen.

Læg husblasen i koldt vand i ca. 10 minutter. Varm  vandet op til kogepunktet.  Knug husblasen fri for vand  og læg det i det varme vand og rør til husblasen er smeltet. Kom 1 spsk af cremen op til husblasen og rør – kom det tilbage i ægge-mascarponeblandingen. Vend det let piskede flødeskum i.

Nu er det kun at dele de afkølede lagkagebunde i 3 dele med en skarp brødkniv, og  derefter at samle kagen.

Har du en kagering, så brug endelig den, det har jeg ikke, så jeg bruger den rengjorte springform. Her er det vigtigt, det ikke er luft fra den nederste bund til kanten af springformen – er der det risikere du at fyldet løber ud.

Det du gør er, at skære lidt af bunden og lægger det ud, så hele bunden er dækket af kage.

Så smører du creme og rabarberfyld – ny bund og gentager. Slut af med en bund.

Jeg kom let pisket flødeskum på toppen – men marcipan eller lidt glasur tror jeg heller ikke er så ringe endda..

Min kage blev i hvert fald spist til sidste stykke..

Summary
Rabarberkage
Average Rating
5 Based on 3 Review(s)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *