Rabarbermåne

Rabarbermåne

Print Friendly, PDF & Email

 

Vi kender vist alle citronmånen – den syntetiske kage fra tankstationen,  dog er der de senere år,  kommet nogle lækre opskrifter på hjemmelavet citronmåner fx denne opskrift – men at der også er en rabarbermåne, det havde jeg ikke lige tænkt på.

Opskriften på den lækre rabarbermåne, er fra bogen den økologiske bager af Nicolai Halken Skytte.
Jeg skriver den, som jeg lavede den.

Rabarbermåne

Fyld:
200 gram  tynde rabarberstængler
2 spsk sukker
Smør til fadet.

Skyl rabarberstænglerne og skær dem i ca 1 cm lange  stykker. Smør et ovnfastfad og kom rabarberstykker i fadet – drys med sukker.
Bag rabarberne ved 175 grader varmluft i 15 minutter. Lad dem køle af.

Dej:
180 gram sukker
120 gram marcipan
160 gram blødt smør
4 æg
150 gram hvedemel
1 tsk bagepulver
3 tsk. vaniljesukker
smør til formen

Ælt sukker og marcipan sammen – jeg synes det var nemmest at gøre med fingrene.
Tilsæt smørret  og rør dejen ensartet.
Tilsæt et æg ad gangen, og pisk godt mellem hvert æg
Sigt hvedemel, bagepulver og vaniljesukker i dejen, og vend det forsigtigt rundt – til dejen er ensartet uden klumper.
Vend tilsidst forsigtigt de møre ovnbagte og afkølede rabarber i dejen.
Fordel dejen i en  smurt 26 cm form, Jeg brugte et tærtefad.

Bag kagen ved 170 grader varmluft i ca 35 – 40 minutter.

Lad kagen afkøle lidt inden den overtrækkes med rabarberglasur.

Rabarbermåne

Glasur:

150 gram florsukker
Lidt rabarbersaft eller anden rød saft

Rør glasuren sammen og fordel den over kagen. Glat med en paletkniv dyppet i varmt vand – så bliver overfladen jævn.

Kagen fik den smukkeste prinsesse lyserøde farve – og var saftig, blød med en tilpas friskhed fra rabarberne.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *