Ris a la mande cheesecake

Ris a la mande cheesecake


Warning: preg_match() [function.preg-match]: Compilation failed: invalid range in character class at offset 4 in /var/www/landmandsliv.dk/public_html/wp-content/plugins/pinterest-pin-it-button/includes/simple_html_dom.php on line 1364

Warning: preg_match() [function.preg-match]: Compilation failed: invalid range in character class at offset 4 in /var/www/landmandsliv.dk/public_html/wp-content/plugins/pinterest-pin-it-button/includes/simple_html_dom.php on line 1364

Warning: preg_match() [function.preg-match]: Compilation failed: invalid range in character class at offset 4 in /var/www/landmandsliv.dk/public_html/wp-content/plugins/pinterest-pin-it-button/includes/simple_html_dom.php on line 1364

Warning: preg_match() [function.preg-match]: Compilation failed: invalid range in character class at offset 4 in /var/www/landmandsliv.dk/public_html/wp-content/plugins/pinterest-pin-it-button/includes/simple_html_dom.php on line 1364

Warning: preg_match() [function.preg-match]: Compilation failed: invalid range in character class at offset 4 in /var/www/landmandsliv.dk/public_html/wp-content/plugins/pinterest-pin-it-button/includes/simple_html_dom.php on line 1364

Warning: preg_match() [function.preg-match]: Compilation failed: invalid range in character class at offset 4 in /var/www/landmandsliv.dk/public_html/wp-content/plugins/pinterest-pin-it-button/includes/simple_html_dom.php on line 1364

Warning: preg_match_all() [function.preg-match-all]: Compilation failed: invalid range in character class at offset 4 in /var/www/landmandsliv.dk/public_html/wp-content/plugins/pinterest-pin-it-button/includes/simple_html_dom.php on line 684

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/landmandsliv.dk/public_html/wp-content/plugins/pinterest-pin-it-button/includes/simple_html_dom.php on line 691

Warning: preg_match_all() [function.preg-match-all]: Compilation failed: invalid range in character class at offset 4 in /var/www/landmandsliv.dk/public_html/wp-content/plugins/pinterest-pin-it-button/includes/simple_html_dom.php on line 684

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/landmandsliv.dk/public_html/wp-content/plugins/pinterest-pin-it-button/includes/simple_html_dom.php on line 691
Print Friendly, PDF & Email

 

 

Der har været så mange skønne billeder af Ris a la mande cheesecake, og der er ikke så mange weekender tilbage inden jul, så det var nu, hvis jeg skulle nå at få afprøvet denne spændende kage.

Der er rigtigt mange forskellige udgaver og opskrifter.  Mit valg faldt på den fra Philadelphia.

Jeg har aldrig afprøvet at bage en cheesecake – men det var så dagen det skulle afprøves.

Ved at den skal bages skal der ikke husblas i. Det er jeg ellers blevet rigtigt gode venner med. Næste gang jeg laver den, vil jeg komme husblas i kirsebær toppingen. Det giver et mere blank og glat top.

I får opskriften som jeg lavede den i søndags.

Ris a la mande cheesecake

Ris a la mande cheesecake

Bunden:
19 Digestive kiks
100 gram smør

Knus kiksene og bland dem med det smeltede smør. Pres blandingen ud i en springform 24 cm. beklædt med bagepapir.
Brug  bunden af et glas til at presse bunden ensartet sammen. Lad bunden gå lidt op at siden på springformen, så der ikke løber noget ud.

Bag bunden i 5 minutter ved 160 grader varmluft.

Creme:
600 gram flødeost, naturel
3 landæg
100 gram sukker
1 tsk. vaniljesukker
1 tsk. mandelessens
ca. 300 gram færdiglavet risengrød (kold)
125 gram smuttede og hakkede mandler

Pisk Philadelphia med æg, sukker, vaniljesukker og mandelessens. Pisk i den afkølede risengrød, for at undgå klumper. Vend derefter grøden og de hakkede mandler i  cremen.

Hæld cremen over den afkølede bund og bag kagen 45 minutter ved 160 °C (ikke varmluft). Lad kagen stå i ovnen yderligere 45 minutter efter ovnen er slukket.

Afkøl kagen helt inden toppingen hældes over.

Topping:
1 karton kirsebærsovs (1/2 liter)
1,5 dl vand
Maizena og lidt vand til at røre det ud i.

Pynt:
Smuttede mandler – grofthakkede

Giv kirsebærsovsen og vand et opkog. Rør Maizenaen ud i lidt vand. Giv det et opkog. Hold sovsen til den friske side, så den er et godt modspil til den søde cheesecake.
Lad sovsen afkøle lidt, inden den hældes over den køleskabskolde cheesecake.

Lad  kagen lidt køle af, inden den sættes i køleskabet indtil toppingen er helt stivnet.

Ris a la mande cheesecake
Summary
recipe image
Ris a la mande cheesecake
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *