saftig æblekage

Saftig æblekage

Print Friendly

 

Æblekager er jo altid populære, og kan spises året rundt. Denne saftige æblekage er ingen undtagelse, dog kunne jeg ikke lade være med at give den  lidt “jule tema”

Utrolig taknemmelig dej, der kan indehold så mange eller få æbler du ønsker. Jeg kom rigtigt mange i – dejligt at få brugt nogle af de mange æbler. De gør kagen utrolig lækker, svampet og holder den frisk til sidste stykke.

Saftig æblekage

3 æg
15o gram farin
100 gram sukker
1/2 dl. olie
2 dl yoghurt naturel / vanilje eller andet surmælksprodukt
350 gram mel
1,5 tsk. natron
1,5 tsk. bagepulver
1,5 tsk. vaniljesukker
1 tsk.  kanel med stor top

5 til 6 æbler, skrællet, uden kernehus  og skåret i tern

evt. hakkede nødder / mandler på toppen
Florsukker til pynt.

Pisk æg, sukker og farin  godt, til det er tykt og cremet.

Tilsæt olie og yoghurt.

Bland de tørre ingredienser sammen og hæld det i dejen.

Rør kun til dejen er ensartet.

Bland æblestykkerne i dejen, og bred dejen ud i en bradepande ca. 20×30  beklædt med bagepapir. Drys evt. med hakkede nødder.

Bag kagen midt i ovnen ved 175 grader varmluft i ca. 35 minutter – tjek med kødnål at den er færdig.

Kagens lige god om den er lun eller kold. Den kan spises som den er, med et  drys florsukker, serveres med flødeskum / cremefraiche eller en kugle is.

Summary
saftig æblekage
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
5 Based on 1 Review(s)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *