SMØRKAGE

Smørkage

Print Friendly, PDF & Email

 

Sidste uges fredagskage blev en smørkage – en hurtig udgave – da tiden var knap.

Jeg kan godt lide selv at lave kagecreme – men i denne hurtigudgave brugte jeg bare 1/2 brev kagecreme.

Jeg fandt inspiration i Amos gamle opskrift på smørkage. En opskrift jeg kan huske fra min barndom – selvom jeg ikke kan få den portion til at give 2 smørkager, som de skriver ?

Du får opskriften som jeg lavede den..

Smørkage, 1 stk.

Dej:
50 gram gær  (jeg brugte tørgær)
2 dl kærnemælk
1 æg
1 spsk sukker
1/2 tsk. stødt kardemomme
1/4 tsk. salt
100 gram blødt smør
ca. 350 g hvedemel

Remonce:
100 gram blødt smør
100 gram brun farin

Vaniljecremen:
Lav enten cremen selv med fx denne opskrift – eller hvis det skal gå hurtigt, så brug 1/2 brev kagecreme og 2,5 dl kold mælk – pisk cremen, og lad den hvile i 5-10 minutter. Rør det igennem og vupti, så er det klar til brug.

Lun kærmemælk/mælk og rør gæren/tørgæren ud i ( bruger du tørgær, så drys det i væsken og vente et par minutter inden du rører  i det)

Kom sukker, salt og kardemomme op i melet – bland det, og rør det i gærblandingen.

Tilsæt æg og smør. Rør/ælt dejen i ca. 10 minutter til den er blank og smidig.

Lad dejen hævet til dobbelt størrelse – ca. 1 time.

Del dejen i 2 dele. Rul del 1 ud til en cirkel, der passer til springform 24 cm.

SMØRKAGE

Smør 1/2 af remoncen på dejen, og derefter 1/2 delen af cremen.

Rul den anden havldel af dejen ud til en firkant og smør resten af remoncen og cremen på . Rul dejen sammen som en roulade og skær dejen ud i små snegle, som placeres på dejen i springformen.

Lad kagen efterhæve i ca 20 minutter. Bag kagen i ca 20 minutter ved 200 gradere varmluft.

SMØRKAGE

Dekorer kagen med hvid glasur, når den er afkølet.

Lækker, lækker, lækker og syndig kage. Super god til en god kop kaffe. Den holder sig frisk i flere dage.

2 tanker om “Smørkage”

  1. Mumssss, tror det er mindst 20 år siden jeg bagte den lækre tærte. Den skal da på bordet igen. Lækkert 😃

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *