orange specier med chokolade

Specier med appelsin og chokolade

Print Friendly, PDF & Email

 

orange specier med chokolade
orange specier med chokolade
Sprøde smørbagte specier med dejlig smag af appelsin, det har da ikke noget med jul at gøre. Specier kan spises året rundt. Kunne du finde på at sige nej tak til en lækker specie? Nej vel.

Speciedejen er utrolig taknemmelig, og kan varieres i det uendelige. Lad fantasien få frit løb, hvad siger du fx. til at komme hakkede nødder i, tranebær eller M&M´s .

Har man først en  god “grunddej” så kan man ved at ændre ved fyldet,  nemt lave nye smagsvarianter / nye småkager -det er da nemt.

Du får specierne som jeg har rettet opskriften til.

Sprøde smørbagte specier med appelsinskal og orange chokolade.

250 gram blødt smør
250 gram flormelis
1 æg fra en stolt høne
1 tsk vaniljesukker
1 knivspids salt
350 gram hvedemel
skallen af en usprøjtet appelsin – altså en øko appelsin – revet fint
200 gram orange chokolade, hakket

Bages ved 200 grader varmluft i ca 6 minutter

Rør smør, flormelis, æg, vanilje og salt sammen.  Appelsinskal blandes  i. Bland mel og bagepulver sammen og sigt det i dejen. Til sidst tilsættes den hakkede chokolade. Nu er dejen tung, så det nemmeste er at bruge hænderne – saml dejen til en ensartet klump – ikke ælte. Det er dine hænders varme der får dejen til at hænge sammen.

Har du ikke orangechokolade, så pres appelsinen og kom en spsk. saft i. Det giver ikke helt den samme smag men næsten.

Del dejen i 3 dele. Rul hver del til en pølse. Pak hver pølse ind i film og læg dem koldt, så er de nemmere at skære.  Skære pølserne i skiver og læg dem på bageplader med bagepapir. Alternativ er at sætte småkagerne på bagepladen i valnødde store kugler og så trykke dem flade.

orangespecier med chokolade

Du kan vælge kun at bage den ene pølse og lægge resten i fryseren, så har du altid mulighed for at have friskbagte småkager, hvis der banker uventede gæster på døren.

Alt hvad du så skal gøre er, at tage en specie pølse op af fryseren, lade den hvile et øjebik, for derefter at skære den ud og få småkagerne bagt.

specier med appelsin og chokolade

Det er da nemt – og dejligt overskudsagtigt.

Summary
recipe image
specier med appelsin og chokolade
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *