sprød fried chicken

Sprød fried chicken

Print Friendly

 

Hurtig og nem aftensmad, sådan må det gerne være engang imellem.

Jeg har så tit hørt om KFC – men aldrig smagt det. Vi spiser sjældent friturestegt mad, men det skal da prøves.

Der er godt nok mange forskellige opskrifter på fried chicken. Jeg tog det bedste fra de opskrifter jeg læste, og skriver  som jeg lavede det.

Sprød fried chicken.

1 pakke kyllingelår
1/2 liter mælk

4 dl hvedemel
1tsk løgpulver
1 tsk paprika
1 tsk tørret hvidløg
1 knivspids chillipulver
1lille brev tomatsuppe sprød fried chicken
1 spsk salt
1 tsk peber

1/2 liter olie fx. raps eller solsikkeolie

1 æg  sammenpisket med  3 spsk. vand

Bland mel og alle kryderierne sammen, sæt til siden.

sprød fried chicken   sprød fried chicken

Kog kyllingelårerne i mælk i 10 minutter.

Tag lårerne op, og lad dem køle lidt af.

Vend lårerne i mel/krydderiblandingen.

sprød fried chicken

Vend lårerne i det sammenpiskede æg – lad det overskydend æg, dryppe af før lårerne vendes godt i   melblandingen.

Lad lårerne hvile i 5-10 minutter.

sprød fried chicken     sprød fried chicken

Kom olien i en gryde og varm den op til ca 160 grader ( jeg brugte mit stegetermometer)- læg 3-4 lår i gryden og steg dem i 10 minutter,

Læg dem på et fedtsugende papir. Steg resten af lårerne på samme måde.

DSC02492

Det blev en god ret. Kyllingelårene var sprøde udenpå og lækre saftige indeni. Hvis ikke man er chili forskrækket, kan der godt skrues lidt op for chilien.

Summary
sprød fried chicken
Total Time
Average Rating
5 Based on 1 Review(s)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *